Ondřej Němec
12. dubna 2019 • 21:18

Stromovkou proběhl i Růžový panter! Bojovníci podpořili rekordní akci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani silná zima neodradila MMA zápasníky od účasti na akci Noční běh pro Světlušku. Ve čtvrtek 11. dubna tak nechyběli v pražské Stromovce na akci, která zaznamenala rekordní účast. Dorazili David „Růžový panter“ Kozma, David Dvořák, Tomáš Fiala, Jan Malach nebo Pavel Simandl. Bojovníci tak už podruhé podpořili akci, která pomáhá nevidomým, a hodlají to příští rok zopakovat.



Většina účastníků letošního běhu pro Světlušku se chvěla zimou. O to víc chlad pociťovali MMA zápasníci, kteří dorazili k branám Pražského výstaviště už po osmnácté hodině. Samotný běh startoval přitom až v devět večer.

David „Růžový panter“ Kozma dostál své přezdívce a přišel v tradičním růžovém dresu a stejně barevných běžeckých botách. Jan Malach přijel do Prahy z Liberce se svou partnerkou. David Dvořák zase dorazil z Hradce Králové s přítelkyní a trenérem. S partnerkou dorazil i Pavel Simandl. A ani dva těžké tréninky v účasti nezabránily Tomáši Fialovi.

„Zima byla pořádná, jen co je pravda, ale ani to nás neodradilo a běželo se nám s úsměvem na tváři,“ uvedl později na sociálních sítích Dvořák, jeden z nejúspěšnějších českých bijců. „Osobně jsem si světluškový závod užíval a bylo kouzelné sledovat, kolik lidí dorazilo a osvítilo noční Prahu.“

Bojovníci se šli davu závodníků představit na pódium a bylo znát, že se nemohou dočkat odstartování běhu, aby se mohli zahřát pohybem. Nicméně dobrá naladění je ani na chvíli neopouštělo.

Zprava: cyklista Jiří Ježek, MMA bojovníci Jan Malach, Tomáš Fiala, David Dvořák, Pavel Simandl a David Kozma
Zprava: cyklista Jiří Ježek, MMA bojovníci Jan Malach, Tomáš Fiala, David Dvořák, Pavel Simandl a David Kozma

„Byla tam super nálada. Čím více se stmívalo, a blížil se start běhu, lidi přibývalo a atmosféra gradovala. Sice byla dost zima, ale i to se dalo. Možná to bude znít jako fráze, ale celkem mě hřálo to, že jde prakticky o dobrý skutek,“ zhodnotil akci Simandl, který se dokonce ujal role doprovodného běžce nevidomému. „Traséra jsem dělal poprvé a musím říct, že to bylo super. Byl mi přiražen nevidomý Zdenda, kterému bylo 72 let. 72 let! To mě obrovským způsobem motivovalo a myslím, že by to mělo, nebo alespoň mohlo, motivovat spoustu dalších lidí.“

Noc a světélka na hlavách téměř pěti tisíc běžců nabídly opět mimořádnou podívanou.

„Když jsem se otočil za sebe a viděl ten vláček lidí s čelovkami, tak to bylo opravdu moc hezké,“ komentoval zážitek Kozma, šampion organizace OKTAGON MMA ve velterové váze.

Akce se letos zúčastnilo přesně 4 962 běžců, byl tak vytvořen nový rekord.

„Příští rok běžíme znovu a věříme, že rekord zase o pořádný kousek posuneme a průvod světlušek bude nekonečný,“ dodal Dvořák.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud