Ondřej Němec
14. října 2022 • 10:30

Češi dobývají KSW! Do akce jdou tři, Martínek chválí usměvavé profíky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už několik tuzemských gladiátorů, jako Patrik Kincl, Miroslav Brož nebo před čtrnácti lety Petr Ondruš, bojovalo v kolbišti KSW. Na pátečním turnaji s číslem 75 se ovšem představí naráz hned tři česká jména. Vedle známého těžkotonážníka Michala Martínka taky Petra Částková nebo David Martiník. Galavečer odstartuje v Novém Sadci v 19 hodin právě zápasem české bojovnice.



Jedním z největších lákadel pátečního turnaje KSW 75 je český „Černovous“. Michal „Blackbeard“ Martínek totiž nastoupí v hlavním předzápase večera proti zkušenému Danielu Omielanczukovi. Polák má sice na kontě pětadvacet vítězství, ale poslední tři duely pro něj končily prohrou. Střet s Martínkem je tak pro domácího borce šancí o restart v závěrečné fázi kariéry.

„Očekávám tvrdý zápas i dobrou formu a kondici soupeře. Jsem připraven na tvrdé výměny a neustálý nápor a tlak,“ řekl český bijec. Martínek si nemůže vynachválit, že zápasí právě pod polskou organizací. „Jsem tu již zabydlený. Vedení a celý realizační tým jsou profíci s úsměvem na tváři. Velmi přátelské prostředí. V takové atmosféře se výborně bojuje a člověk se sem chce vracet.“

Výhodou pro české reprezentanty je i krátké cestování. „Let trval hodinu. Takže to je rychlejší cesta než na trénink v Praze, deset kilometrů od domova,“ smál se Martínek. Čeká jej pořádná výzva. Čtyřicetiletý veterán patří k nejzkušenějším bojovníkům v Polsku, s bilancí 4:5 prošel UFC. A ač poslední tři zápasy prohrál, před tím si připsal výhry nad dvěma ze tří Martinkových přemožitelů: Danielem Jamesem a Denisem Smoldarevem.

Český MMA bojovník Michal Martínek na vážení před turnajem KSW v Novém Sadci, čeká ho druhý zápas v polské organizaci
Český MMA bojovník Michal Martínek na vážení před turnajem KSW v Novém Sadci, čeká ho druhý zápas v polské organizaci

Celý turnaj otevře ženská bitva, v níž se představí Petra Částková, která stejně jako Martínek trénuje v gymu Andrého Reinderse a má zkušenosti i z americké organizace Bellator. V rámci debutu pod značkou KSW se střetne s domácí zápasníci Adrianou Kreftovou. Polka se MMA věnuje pět let a mezi profesionálkami má zatím bilanci 3:0, z toho dvakrát soupeřku ukončila před limitem.

Hned po souboji Částkové vstoupí do klece další český bojovník, David Martiník. V KSW má jednu výhru a dvě porážky. Prohrál však vždy na body. Nyní bude čelit méně zkušenému Kamilu Szkaradekovi.

Turnaj nabídne celkem osm duelů. O hlavní zápas se postarají borci pérové váhy – dosud neporažený Robert Ruchala s UFC veteránem Damianem Stasiakem.

Bývalý šampion Tomasz Narkun se do klece vrací poprvé od ztráty titulu polotěžké váhy a střetne se s Brazilcem Luisem Henriquem da Silvou. Ten se v roce 2019 utkal s Karlosem Vémolou, zápas tehdy prohrál po třech kolech na body.

KSW 75 – zápasová karta

pérová váha: Damian Stasiak (13-8) vs. Robert Ruchala (7-0)
těžká váha: Michal Martínek (10-3) vs. Daniel Omielanczuk (25-13-1)
polotěžká váha: Tomasz Narkun (18-5) vs. Luis Henrique da Silva (18-8)
pérová váha: Adam Soldaev (6-1) vs. Oleksii Polischuck (10-3)
polotěžká váha: Adam Tomasik (6-1) vs. Madalin Pirvulescu (4-0)
lehká váha: Yann Liasse (8-1) vs. Adrian Gralak (5-0)
bantamová váha: David Martiník (5-4) vs. Kamil Szkaradek (2-0)
muší váha: Adriana Kreftová (2-0) vs. Petra Částková (6-4)
Přímý přenos z KSW 75 odvysílá Voyo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud