Patrik Czepiec
18. června 2022 • 21:50

Snový debut, Martínek v KSW rozebral polský tank! Ovládl všechna kola

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřeboval uspět. A plán splnil. Český MMA zápasník Michal Martínek před třemi lety získal titul v těžké váze Oktagonu, v posledních letech ale bojuje v cizině. V ruské organizaci ACA si ze tří těžkých zápasů připsal jednu výhru, teď ho čekal debut v polské KSW. Nejlepší český těžkotonážník si zásluhou precizně dodržené taktiky došel pro jednoznačné vítězství na body. Udělal přitom první důležitý krok v cestě za případným titulem.



„Zalíbilo se mi zápasit venku, mimo pomyslnou komfortní zónu. V Česko-Slovensku jsem si něco dokázal a chtěl bych to zvládnout i venku,“ hlásal Martínek v nedávném rozhovoru pro iSport.cz.

Hned na úvod mu KSW připravila solidní zkoušku. Proti bývalému šampionovi Oktagonu se postavil domácí borec Filip Stawowy. Vycházející hvězda polského MMA vstoupila do klece se slušnou vizitkou v podobě devíti úspěchů a pouhých dvou porážek.

Martínka ovšem nezastrašila ani soupeřova bilance, ani příznačná přezdívka „Tank“. Do města Toruň, kde se turnaj KSW konal vůbec poprvé, přijel český bijec pro úvodní skalp.

A bývalý hokejista se stanovené strategie držel jako klíště. Žádný zběsilý útok. Od úvodního kola udržoval svěřenec Andrého Reinderse přiměřenou vzdálenost, a třebaže Stawowy vyvíjel tlak, po celý zápas se nedostal do přestřelky, v níž by se prosadil delší kombinací.

MMA bojovník Michal Martínek se raduje se svou manželkou a trenérem Andrém Reindersem z úvodní výhry v KSW
MMA bojovník Michal Martínek se raduje se svou manželkou a trenérem Andrém Reindersem z úvodní výhry v KSW

Martínek měl jednoznačný plán. Výtečně se potápěl pod nepřipravené údery pětadvacetiletého Poláka, a když se mu naskytla šance, okamžitě z odstupu kontroval levým hákem. V průběhu druhého kola už soupeři obarvil nos na červeno, trpělivostí z něj vysával mladou dravost a odhodlání.

V podobném duchu dospěl duel v těžké divizi až do konce třetího kola. Bodoví rozhodčí měli jasno a všechny tři kola přisoudili na stranu českého „Blackbearda“. Ten si tak po více než roce mohl užít vítězný polibek s manželkou ve středu klece.

Další plány? Mimo hru není ani zápas v Česku. Současná smlouva v KSW totiž Martínkovi dovoluje odskočit si příležitostně i do jiných organizací.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud