1. března 2011 • 17:30

Ecclestone: Kropte trať, bude to drama

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Promotér formule 1 Bernie Ecclestone chce nechat během závodů mistrovství světa kropit trať. Podle něj by jízda na mokru byla zárukou dramatické podívané."Na suchu je předjíždění skoro nemožné," citovala osmdesátiletého Ecclestonea agentura AP.



"Ale když je mokro, tak je to úplně o něčem jiném. Nejzajímavější závody jsme vždycky měli za deště, takže by možná stálo za to, abychom si ho sami vyrobili," dodal.

"Už teď máme tratě s kropícími systémy a nebyl by problém je udělat i na dalších okruzích. Takže proč třeba nepokropit trať uprostřed závodu? Na dvacet minut, nebo na posledních deset kol? Všechny bychom dvě minuty předem varovali a drama by bylo zaručeno," přidal Ecclestone.

Podle promotéra F1 se také blíží čas, kdy budou formuli šéfovat ženy. "Dávám tomu tři až pět let," řekl Ecclestone. "Světem točí sex a peníze. Proto jsem přesvědčen, že velmi brzy budou o ekonomice a politice rozhodovat ženy," prohlásil.

"Ženy vždycky měly velký vliv, ale dlouho byly jen v pozadí. Ne nadarmo se říká, abys za vším hledal ženu," uvedl.

"Navíc si myslím, že ženy se nenechají lehce ovládat vlastním egem a nepotřebují hrát golf, aby dělaly obchody. Proto aby dosáhly stejného uznání jako muži, musí velmi tvrdě pracovat. Jejich ego jim pak nestojí v cestě a rozhodují se bez emocí, což je lepší," prohlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud