26. srpna 2011 • 12:05

Heidfeld si chce vysoudit návrat do kokpitu Renaultu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Německý jezdec formule 1 Nick Heidfeld se nechce vzdát svého místa v týmu Lotus Renault, který místo něj pro nadcházející závody v Belgii a Itálii angažoval Brazilce Bruna Sennu. Vedení stáje potvrdilo, že chce se Sennou dokončit sezonu, Heidfeld se však obrátil na soud. Věří, že na konci září v Singapuru bude v Renaultu zpátky.



"Nemůžu o tom teď moc mluvit. Líčení bude během tří týdnů a pak budeme znát verdikt. Já to vidím tak, že mám platnou smlouvu a chci závodit," řekl Heidfeld novinářům ve Spa. Podle agentury DPA by měl nejvyšší soud v Londýně rozhodnout případ 19. září, noční závod v Singapuru se pojede o šest dní později.

Čtyřiatřicetiletý Heidfeld nahradil v Renaultu před sezonou vážně zraněného Poláka Roberta Kubicu a hned ve druhé Grand Prix v Malajsii se blýskl třetím místem. Pak však šly jeho výkony dolů, a když nedokončil minulé dva závody, dočkal se veřejné kritiky od vedení týmu. Momentálně je v MS na osmém místě s 34 body.

Pro závody ve Spa a v Monze Renault angažoval Sennu, jenž loni závodil za Hispanii. Synovec tragicky zesnulého exmistra světa Ayrtona Senny doufá, že v týmu vydrží déle než dvě Velké ceny. "Je to v plánu, ale není možné to potvrdit, protože je potřeba vyřešit nějaké právní záležitosti," uvedl sedmadvacetiletý Brazilec.

 

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud