14. února 2012 • 14:24

Ferrari v rozpacích: Vůz zatím nenaplňuje představy

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtějí v letošní F1 atakovat přední příčky. První testy v Jerezu ale favorizované Ferrari poslaly spíše do šedivého průměru. „Není to, jak jsme si představovali,“ netajil nespokojenost i Felipe Massa. Italský tým odkroužil vůbec nejméně kilometrů a za nejlepšími ztrácel více jak vteřinu na kolo.



Nevítané překvapení, tak ohodnotil nový monopost F2012 Felipe Massa sotva z něj vystoupil po testech v Jerezu. Více jak měsíc před zahájením letošního šampionátu F1 trápila italskou stáj pomalost a nespolehlivost.

„Ještě nás čeká spousta práce. Je to nové auto a musíme na něm udělat ještě spoustu věcí,“ ušklíbl se Massa. Při setkání s novináři vypadal bezradně a krčil rameny. „Vždycky máte od nového vozu nějaké představy. A někdy se hold nenaplní,“ podotkl.

Jakoby sám litoval výroku o pekelné rychlosti, když krátce předtím Ferrari svůj vůz představovalo. „Ještě ale máme dost času sestavit dobré a konkurenceschopné auto.“

Ferrari na okruhu v Jerezu odkroužilo jen 1196 kilometrů, což bylo nejméně ze všech stájí. A třeba jen dvě třetiny toho, co zvládl Lotus. Během druhého testu si navíc vzalo několikahodinovou přestávku na opravy poté, co Fernanda Alonsa zradila hydraulika.

„Do dalších testů v Barceloně ale přijedeme rozhodně připravenější,“ slíbil dvojnásobný mistr světa Alonso. „Možná ty časy a další věci nebyly tak optimální, ale všechny testy nám pomohly v tom, abychom poznaly, kde je třeba udělat nějaké změny. To je pro nás pozitivní,“ dodal Alonso.

Příští zkušební jízdy v Barceloně jsou na plánu od 21. února.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud