21. září 2012 • 11:18

Alonso: Kandidáti pro Ferrari? Proti Massovi jsou malá jména

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je tato sezona pro Felipeho Massu poslední ve Ferrari? Že se ho tým chystá nahradit a hledá jen vhodného kandidáta? Podle lídra letošního šampionátu Fernanda Alonsa by to v takovém případě měl být jen ten, kdo je rychlejší. „Zatím jsem viděl spoustu jmen, která by ho měla Felipeho nahradit. Nevím však, zda byla vybírána hlavou nebo srdcem,“ podivoval se Španěl.



Nezvykle promluvil o tom, jakého týmového kolegu by v příští sezoně chtěl mít. A kdyby to byl ve Ferrari dále Felipe Massa, tak by to vedoucímu muži šampionátu F1 Fernandu Alonsovi nevadilo.

„Spolupracujeme spolu už tři roky a máme výborný vztah. Pokud se tedy tým rozhodne ho vyměnit, měl by přijít někdo rychlejší, než on. Zatím jsem viděl spoustu jmen, jen nevím, zda byla vybírána hlavou nebo srdcem,“ vzkázal jasně španělský závodník. Nezvykle přímočaře. A šel ještě dál.

„Pakliže porovnáte, co pro formuli 1 udělal Felipe a co naopak udělala všechna ta malá jména…“ odmlčel se a dodal: „V každém případě budeme muset respektovat rozhodnutí, které tým učiní.“

Těžko říct, zda tím Alonso třeba myslel Marka Webbera, Roberta Kubicu nebo Sergia Péreze, o nichž se v minulosti také spekulovalo.

„Podle mě potřebujeme pilota, který respektuje Ferrari a zdejší tradici v podobě týmové práce. To je prioritou,“ vzkázal na závěr Alonso.

Po měsících kritiky se tak Felipe Massa dočkal i podpory. A když nedávno šéf týmu Luca di Montezemolo prohlásil, že hlavní aspirant na jeho křeslo, Sergio Pérez je stále pro Ferrari nezkušený a Webber prodloužil smlouvu s Red Bullem, blýskla pro brazilského pilota mírná naděje, že by mohl zůstat i v příštím roce.

Španělský jezdec Fernando Alonso je v čele pořadí závodníků formule 1 letošního seriálu mistrovství světa
Španělský jezdec Fernando Alonso je v čele pořadí závodníků formule 1 letošního seriálu mistrovství světa


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud