Ivo Pospíšil
12. srpna 2013 • 18:22

Vettel vyhraje i letos. Jestli ne, překvapí mě to, předvídá Coulthard

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vede o 38 bodů a vyhrál hned čtyři závody, přesto se o šancích Sebastiana Vettela na čtvrtý titul mluví devět podniků před koncem sezony F1 ještě opatrně. Toho se ale nedrží bývalý jezdec David Coulthard, podle něhož by měl už teď pilot Red Bullu mít MS v kapse. „Pokud nevyhraje, překvapí mě to,“ říká jasně bývalý pilot McLarenu.



Z deseti závodů hned devětkrát bodoval. Pokud se letos plánovalo sesazení Sebastiana Vettela z trůnu F1, zatím se to jeho konkurentům vůbec nedaří.

A ač postupně sílí jeho rivalové z Mercedesu či se ho snaží bodově držet Kimi Räikkönen z Lotusu a Fernando Alonso z Ferrari, bývalý pilot David Coulthard míní, že Vettel si po letošku už zřejmě připíše čtvrtý mistrovský titul v řadě.

„Pokud si někdo v minulých sezonách dokázal vybudovat už v první polovině takový náskok, pak běžně bojoval o vítězství v celém šampionátu,“ řekl Coulthard.

„Třeba Jenson Button v roce 2009 uspěl v první části a i když ve druhé už nic výrazného nezaznamenal, stále si svou pozici v čele udržel,“ doplnil.

Vettel má aktuálně v čele náskok 38 bodů na druhého Kimi Räikkönena.

A i když je ve hře stále potenciálních 225 bodů, v jeho prospěch mluví i letošní spolehlivost a rychlost monopostu Red Bull.

„Sebastian je bezpochyby výborný pilot. Když se podíváte na jeho počet startů, vítězných kvalifikací, závodů a úspěchů…byl bych proto překvapený, kdyby letos nevyhrál svůj čtvrtý titul,“ mínil Coulthard.

Nebojí se ani vzrůstající formy týmu Mercedes, jehož piloti Nico Rosberg s Lewisem Hamiltonem vyhráli tři z posledních pěti závodů.

„Není pochyb o tom, že Mercedes teď vypadá dost silně a má rychlé auto i v kvalifikacích. Mohou získat nad Red Bullem převahu, ale i Red Bull má stále k dispozici spolehlivý balíček,“ dodal na závěr Coulthard.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud