19. listopadu 2013 • 21:15

Pérez: Raději ´Sbohem´, než jezdit vzadu

Autor: marcel gause
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po oznámení McLarenu, že v příštím roce nahradí Sergia Péreze mladý Dán Kevin Magnussen, zůstává mexický pilot bez kokpitu. Jak sám připouští, bez konkurenceschopného monopostu raději z formule 1 odejde. Za vhodnou náhradu by považoval Lotus, Force Indii nebo Sauber.



Osud Sergia Péreze je nejasný. Po oznámení, že místo něj bude v příštím roce závodit u McLarenu mladý Dán Kevin Magnussen, zůstává mexický pilot bez kokpitu. K týmům z konce startovního pole nechce a v těch lepších už moc volných míst nezbývá. Pokud se mu nepodaří podepsat smlouvu například s Lotusem, Force Indií nebo Sauberem, z formule 1 raději odejde. 

Přestup ke Caterhamu nebo k Marussii je pro Péreze těžko představitelný: „To nevím … Na něco takového jsem nepomýšlel, protože mám svou cenu. Přejít k některému z těchto týmů by znamenalo, že jsem celou svou kariéru dal k ledu. V takovém případě bych musel hledat jiné řešení.“ 

Jiné řešení představuje odchod z formule 1. Jako alternativa se nabízí americký seriál IndyCar, zatímco přestup do série NASCAR Sergio Pérez vyloučil. Zatím ale veškerou snahu směřuje na formuli 1 a jeho dosavadní zaměstnavatel, tým McLaren, mu v tom pomáhá. 

„Rád mu při hledání kokpitu pomůžu. Již jsem volal do Force Indie a k Lotusu, zda by o něj neměli zájem. Místo ve formuli 1 by si zasloužil,“ říká Martin Whitmarsh, šéf britské stáje, a Sergio Pérez to potvrzuje: „Ano, je to tak. Pomáhají mi získat takové místo, abych měl motivaci k setrvání ve formuli 1.“ Vedle těchto dvou stájí se ještě nabízí možnost vrátit se k Sauberu, za nějž Pérez jezdil v sezónách 2011 a 2012 a třikrát se s ním umístil na pódiu, z toho dvakrát na druhém místě. 

Ani doporučení a několikamiliónový sponzor v podobě mexického Telmexu ale automaticky dveře neotevírá. U Lotusu stojí proti Sergiu Pérezovi zdatný soupeř v osobě Pastora Maldonada, který nabízí za místo v týmu jen těžko překonatelných 35 milionů Euro ze státního venezuelského rozpočtu. Co je ovšem na celé věci paradoxní, Lotus nejvíce stojí o Nica Hülkenberga, o jehož budoucnosti rozhoduje Quantum jako další významný investor ve formuli 1. 

Zdá se, že Sergio Pérez je z této trojice v nejméně výhodné pozici, a tak mu nezbývá než čekat, případně se smířit s tím, že po třech letech z formule 1 zmizí.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud