27. března 2015 • 09:19

Hamilton první trénink kvůli poruše nedokončil, pak zajel nejlepší čas

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brit Lewis Hamiton z Mercedesu i přes značné technické problémy zajel nejrychlejší čas tréninkového dne před Velkou cenou Malajsie formule 1. Mistr světa nedokončil první trénink, v tom druhém ale jako jediný dnes pokořil na okruhu v Sepangu hranici jedné minuty a 40 sekund (1:39,790). Odpolední jízdy přitom Hamilton zahájil se zpožděním a opět si stěžoval na potíže s vozem.



Dopoledne byl nejrychlejší jeho týmový kolega Nico Rosberg z Německa a dosažený čas mu stačil na celkové druhé místo dne s mankem 334 tisícin. V obou trénincích zajel druhý nejlepší čas Fin Kimi Räikkönen z Ferrari a pokaždé se ztrátou 0,373 sekundy, v absolutním pořadí za Rosbergem zaostal jen o 39 tisícin.

Fernando Alonso po absenci v úvodní Velké ceně Austrálie kvůli otřesu mozku po havárii v testování předvedl pomalejší rozjezd. Španělský exmistr světa byl v mclarenu v obou trénincích pomalejší o více než dvě a půl sekundy než lídři.

Premiérové jízdy absolvovali oba piloti stáje Manor, která se na předchozí australskou Grand Prix nestihla po zrušení nucené správy včas připravit. Brit Will Stevens a Španěl Roberto Merhi byli podle očekávání s velkým odstupem nejpomalejší.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud