19. června 2015 • 21:45

V Rakousku byl nejrychlejší Vettel. Massa málem přejel šéfa Ferrari

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stáj Ferrari se postarala o největší rozruch v tréninkovém dnu před Velkou cenou Rakouska formule 1. Ve Spielbergu si tým se vzpínajícím se koněm ve znaku prožil chvilku strachu, když jeho šéfa Maurizia Arrivabeneho v boxech málem přejel bývalý pilot Ferrari Felipe Massa ve williamsu. Po skončení jízd zavládla v italské stáji radost, protože nejrychlejším mužem dne byl Němec Sebastian Vettel.



Nepozorný Arrivabene málem skončil pod koly Massova vozu, když se pokusil přejít uličku v boxech právě ve chvíli, kdy konkurenční tým vyslal brazilského pilota na trať. Massa stihl přibrzdit a Arrivabene uskočit, oba později přešli incident úsměvem.

"Bylo to pro něj celkem nebezpečné. Ale já brzdil a pak jsme se tomu zasmáli. Řekl jsem mu, že bylo dobře, že jsem to byl já, protože být to jiný jezdec, byl by teď pravděpodobně zraněný," žertoval Massa.

VIDEO: Podívejte se na okamžik, kdy Massa málem přejel šéfa Ferrari

Arrivabene měl důvod k úsměvu i při pohledu na výsledkovou listinu. Nečekané první místo v ní patřilo Vettelovi, který o pouhých 11 tisícin předčil favorizovaného Němce Nica Rosberga z Mercedesu. A třetí čas patřil dalšímu pilotovi Ferrari Kimimu Räikkönenovi z Finska. Lídr mistrovství světa Lewis Hamilton z Mecedesu byl až pátý, Britův skalp získal i Venezuelan Pastor Maldonado z Lotusu.

Vettelův triumf byl o to překvapivější, že čtyřnásobný mistr světa měl dopoledne technické problémy, kvůli kterým přerušil první trénink už po čtyřech kolech.

O pozicích na startu osmého závodu sezony rozhodne sobotní kvalifikace, hned trio jezdců se ale kvůli trestu za výměnu motoru propadne pořadím na roštu. Piloti domácího Red Bullu Daniel Ricciardo z Austrálie a Daniil Kvjat z Ruska za použití pátého agregátu v sezoně ztratí deset míst na startu, Fernando Alonso z McLarenu vyměnil vedle motoru i další díly, takže si připočte ke kvalifikačnímu výsledku dvacet pozic. Při dvaceti účastnících bude určitě stát na konci pole a všechna nevyužitá "trestná" místa by měla být přepočtena na trestné sekundy.

Tréninky na VC Rakouska,mistrovství světa vozů formule 1 ve Spielbergu:

První trénink: 1. Rosberg (Něm./Mercedes) 1:10,401, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,308, 3. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,627, 4. Bottas (Fin./Williams) -1,051, 5. Nasr (Braz./Sauber) -1,232, 6. Kvjat (Rus./Red Bull) -1,241.

Druhý trénink: 1. Vettel (Něm./Ferrari) 1:09,600, 2. Rosberg -0,011, 3. Räikkönen -0,260, 4. Maldonado (Ven./Lotus) -0,314, 5. Hamilton -0,537, 6. Hülkenberg (Něm./Force India) -0,560.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud