26. září 2015 • 11:30

Totální DEMOLICE: Pilot Red Bullu vyvázl z hrůzné nehody nezraněn

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský pilot Red Bullu Daniil Kvjat vyvázl bez zranění z ošklivé nehody při dnešní kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Japonska formule 1. Nejrychlejší muž pátečních volných tréninků vyletěl po jezdecké chybě z trati a zcela zdemoloval svůj monopost, vyšetření na okruhu ale žádná zranění neodhalila.



Stáj Red Bull necelé dvě hodiny po karambolu, který fanouškům na okruhu připomněl loňskou fatální havárii Julesa Bianchiho, tweetovala fotografii jednadvacetiletého Kvjata, jenž ukazuje palec nahoru. "Je úplně v pořádku. V Rusku dělají tvrďáky," vzkázal Red Bull.

Kvjat vjel 40 sekund před koncem kvalifikace ve vysoké rychlosti zhruba 270 kilometrů v hodině levými koly do trávy a ztratil kontrolu nad vozem. Vletěl do bariéry a s monopostem se několikrát přetočil. "Byla to začátečnická chyba. Zklamání bolí víc než ta nehoda," řekl Kvjat magazínu auto, motor und sport.

VIDEO: Podívejte se na ošklivou nehodou ruského pilota


Zdemolovaný vůz, z něhož se pilot dostal až po chvíli, ale bez cizí pomoci, bude podle týmu potřebovat vyměnit šasi, motor i převodovku. Mechanici tak budou mít nyní plné ruce práce, aby všechno stihli. "Přidělal jsem jim pořádné množství práce. Za to bych se jim chtěl omluvit," dodal Kvjat, jenž bude muset v neděli odstartovat z boxové uličky.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud