23. října 2018 • 12:30

Räikkönen vyhrál, perlil a poškádlil Hamiltona: Vyhrál jsi šampionát?

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kimi Räikkönen je prostě ledový muž. Iceman, jak se mu říká. Finský pilot stáje Ferrari vyhrál nedělní Grand Prix USA. A přestože slavil triumf po dlouhých 5,5 letech, na stupních vítězů se jen lehce pousmál. A zase jednou perlil.



„Jaký je to pocit? Hmm, řekl bych že žádný. Ale určitě jsem šťastnější, než kdybych dojel druhý,“ komentoval nečekaný triumf. Zato lehce „vytrolil“ lídra šampionátu a vítěze kvalifikace Lewise Hamiltona, jehož připravil o možnost slavit pátý titul s předstihem.

„Vyhrál jsi šampionát?“ zeptal se Räikkönen Hamiltona nevinně v místnosti, kde se piloti chystají na ceremoniál. Věděl, že soupeř na kýžené body nedosáhl? Nebo si v čele závodu nevšímal, co se děje za ním? Každopádně ta napůl bezděčně a možná i trochu poťouchle položená otázka má na to, aby se dostala do sbírky Finových legendárních hlášek, kterou víc než milion jeho fanoušků opatruje jako cennou relikvii.

Kimi Räikkönen, budoucí šampion F1.
Kimi Räikkönen, budoucí šampion F1.

„Nechte mě být, sám vím, co mám dělat...“, „Ano, ano, ano, dělám to celou dobu, nemusíte mi to připomínat každých deset vteřin.“ Kdo by se nepamatoval na jeho rádiové konverzace se závodním inženýrem!

Perlil i v Austinu. „Zvítězit není úplně snadné, jinak by to dělal každý. Můj syn mě vlastně prosil, abych radši vyhrál kvalifikaci. Chce na hraní kolo s gumou Pirelli,“ zmínil trofej, kterou od letoška dostávají kvalifikační vítězové.

Že i ledový Fin má občas záblesk emocí, však dokazuje, co pronesl těsně za cílem, kde jako první viděl šachovnicovou vlajku. „Tyvole, KONEČNĚ! Díky, chlapi.“

Není divu, své jedenadvacáté vítězství v F1 čekal 5,5 roku, celých 113 Velkých cen.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud