2. března 2024 • 18:08

Verstappen vykročil za obhajobou. Ovládl Bahrajn, druhý dojel kolega Pérez

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nizozemský jezdec Max Verstappen z Red Bullu vyhrál úvodní Velkou cenu Bahrajnu a vykročil za obhajobou titulu v mistrovství světa formule 1. Trojnásobný šampion porazil o více než 22 sekund týmového kolegu Sergia Péreze z Mexika a spolu s ním zopakoval na okruhu v Sáchiru loňský double. Třetí byl Španěl Carlos Sainz z Ferrari.



Šestadvacetiletý Verstappen vyhrál úvodní Grand Prix sezony stylem start-cíl. V Bahrajnu triumfoval podruhé v kariéře a vybojoval 55. vítězství v F1. Navázal zároveň na výkony ze závěru loňského ročníku, v němž vyhrál 19 z celkových 22 závodů. Dnes zvítězil v osmé Velké ceně za sebou. Získal i prémiový bod za nejrychlejší kolo v závodě.

Za třetím Sainzem dojel týmový kolega Charles Leclerc. Bodovali také oba piloti Mercedesu: George Russell byl pátý a Lewis Hamilton sedmý. První desítku uzavřela dvojice jezdců Aston Martinu. Devátý skončil Fernando Alonso, desátý Lance Stroll.

Závod v Bahrajnu se jel kvůli blížícímu se ramadánu netradičně v sobotu. Stejný program bude příští týden při Velké ceně Saúdské Arábie.

Vítěz páteční kvalifikace Verstappen ubránil po startu vedení před Leclercem. Šestadvacetiletý monacký pilot druhé místo neudržel dlouho. Ve třetím kole se před něj dostal Russell a později jej předjeli i Pérez a Sainz. Ve 12. kole začali jezdci měnit poprvé pneumatiky. Leclerc se vrátil zpět před Sainze, Španěl se ale při nájezdu do 18. kola znovu na týmového kolegu dotáhl a podruhé ho předjel. Později se dostal až na třetí místo za Verstappena a Péreze.

V dalším průběhu se pořadí neměnilo. Zatímco první tři jezdci drželi pozice, v závěru se o čtvrté místo utkali Leclerc s Russellem. Deset kol před koncem využil pilot Ferrari soupeřova zaváhání a udržel čtvrtou příčku až do cíle.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud