15. května 2009 • 19:52

Ferrari chce dát FIA k soudu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Týmy F1, které nesouhlasí se zavedením volitelného platového stropu pro příští sezonu mistrovství světa, chtějí přijít z protinávrhem. Prezident FIA Max Mosley po dnešním jednání se zástupci stájí Berniem Ecclestonem řekl, že Ferrari hodlá napadnout nová pravidla u francouzského soudu.



Všechny strany sporu se dnes sešly v hotelu na londýnském letišti Heathrow a po dvou hodinách se rozešly prakticky bez výsledku. "Jsme připraveni vyslechnout, co nám chtějí říct," uvedl Mosley k plánovanému protinávrhu "rebelů", k nimž vedle Ferrari patří především Renault a Toyota.

Prezident FIA zároveň novinářům řekl, že Ferrari chce zvrátit regule mezinárodní federace u soudu. Mosley to považuje za náznak toho, že slavná italská stáj nehodlá odejít z F1, čímž v minulých dnech hrozila. "Byl bych velmi překvapen, kdyby se to stalo. Ale samozřejmě, když lidé začnou zatahovat do záležitostí soudy, je velmi těžké s nimi vyjednávat," uvedl anglický funkcionář.

Jádrem sporu mezi FIA a týmy je omezený rozpočet pro stáje ve výši 40 milionů liber na sezonu. Týmy, které si dobrovolné omezení vyberou, za to dostanou výhody v technologické oblasti, s čímž se bohaté stáje jako Ferrari nechtějí smířit.

Uzávěrka pro přihlášení do příštího ročníku F1 je 29. května.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud