2. června 2009 • 09:41

Wurz chce přivést do F1 novou stáj

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý rakouský pilot formule 1 Alex Wurz usiluje o návrat do mistrovství světa, tentokrát ale jako ředitel stáje Superfund. Ta podala vedle dalších uchazečů přihlášku do příštího ročníku a bude čekat, zda ji 12. června mezinárodní federace FIA zařadí na seznam účastníků.



Vlastníkem stáje je rakouský podnikatel Christian Baha. Pětatřicetiletý Wurz má na kontě 69 Velkých cen v monopostech Benettonu a Williamsu.

"Vždycky jsem chtěl být členem týmového managementu. V rozpočtovém stropu a přirozených podmínkách na soutěžním trhu vidíme naši příležitost," vysvětlil Wurz důvod, proč má Superfund zájem o účast v seriálu.

"Rozhodnout se ale musíme, až bude jasné, co budeme a nebudeme v příštím ročníku smět dělat," upozornil. O rozpočtovém stropu, který chtěla zavést FIA, vznikly velké dohady a řada stájí hrozila vystoupením ze seriálu.

Všechny týmy se sice nakonec do dalšího ročníku přihlásily, o konkrétních podmínkách existence šampionátu však bude rozhodnuto až podpisem nové dohody, tzv. Concorde Agreement.

FIA vybere tři nové stáje pro sezonu 2010 ze šestice kandidátů, mezi nimiž jsou vedle Superfundu také Prodrive, Litespeed GP, Campos Meta Racing, US F1 a bývalý účastník mistrovství světa Lola.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud