3. srpna 2009 • 16:54

Schumacher si Ferrari před Valencií nezkusí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO – Němec Michael Schumacher nedostane před svým návratem do formule 1 možnost vyzkoušet si letošní model Ferrari F60. S žádostí týmu o jednodenní výjimečný test nesouhlasily dvě stáje - Williams a Red Bull.



Šest týmů - McLaren, Renault, Toyota, BMW Sauber, Brawn GP a Toro Rosso - souhlasilo, aby si sedminásobný mistr světa Schumacher vůz vyzkoušel, ale k povolení mezinárodní federace FIA požadovala souhlas všech stájí jezdících mistrovství světa. Testování v sezoně nejsou podle pravidel povolená.

"Návrat Michaela Schumachera vítáme, ale faktem je, že testování v sezoně je přísně zakázáno a dodržují to všechny týmy," uvedl v tiskové zprávě šéf stejnojmenného týmu Frank Williams.

Williams i Red Bull se odvolávali na to, že devatenáctiletý Jaime Alguersuari, který naskočil sezony až v jejím průběhu, také neměl možnost před Velkou cenou Maďarska vůz Toro Rosso otestovat. "Nevidíme mezi případy Alguersuari a Schumacher žádný rozdíl. Byl by to odklon od pravidel a precedens do budoucna," doplnil.

"Jsem si jistý, že Michael Schumacher, vítěz 91 Velkých cen, nebude mít s rychlostí problém. Navíc měl možnost jezdit v Mugellu ve dva roky starém Ferrari a nemám pochyb, že se do toho rychle dostane," řekl Christian Horner, šéf týmu Red Bull.

Podle Franka Williamse by jeho stáj v případě nutnosti jako náhradníka zvolila testovacího pilota. "Z důvodu zajištění férovosti a plynulosti soutěže, a proto jsme byli proti testování před Velkou cenou Evropy," konstatoval Williams.
Schumachera, který nahradí těžce zraněného brazilského jezdce Felipeho Massu, čeká sledovaný návrat 23. srpna ve Valencii.

Vstoupit do diskuse
2
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud