19. října 2009 • 18:04

Button: Chci v Brawnu jezdit i další rok

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jenson Button je připraven zahájit debatu s Rossem Brawnem o své budoucnosti v týmu Brawn GP. Na konci sezony čerstvému mistrovi světa v závodech vozů formule 1 vyprší smlouva a devětadvacetiletý Brit prohlásil, že by v týmu rád zůstal.



Protože ale před letošní sezonou při záchraně končící japonské stáje Honda jezdec přistoupil na významné snížení platu, všeobecně se předpokládá, že nyní bude očekávat adekvátní odměny za letošní výkony.

Jeho roční plat podle médií činí 13 milionů dolarů, více než 220 milionů korun, ale finanční a ekonomická krize podle všeho způsobila jeho snížení. V předsezonních odhadech byly přitom Buttonovy příjmy od týmu zhruba třetinové oproti předchozímu mistru světa Lewisi Hamiltonovi z McLarenu i dalším bývalým šampionům Kimimu Räikkönenovi (Ferrari) a Fernandu Alonsovi (Renault).

"Chtěl bych v Brawnu jezdit i další rok, protože tohle je tým, který může atakovat první pozice," prohlásil Button. Vyzdvihl i náladu a dobré vztahy mezi všemi členy stáje.

"Tito chlapci nejsou kamarádi na jeden rok. Takže si myslím, že by bylo škoda zasahovat do týmu, který funguje. Tahle sestava by byla naší devizou pro další sezonu," pokračoval Brit, který dnes odletěl z Brazílie, kde v neděli zisk titulu zpečetil, soukromým letadlem domů slavit.

Button věří, že stáj v majetku Rosse Brawna bude i za rok mezi nejlepšími. "Pracovali jsme před letošní sezonou na autě tvrdě a nevidím důvod, proč bychom to nezopakovali," řekl. "Ale nejprve je třeba si o tom pořádně a v klidu promluvit, což asi zítra ráno po mé kocovině nebude," dodal s úsměvem.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud