4. listopadu 2009 • 19:28

Formule 1? Bum bum sezona!

Autor: Sport Magazín
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Třeskutá aféra a těžký úraz. Pád jednoho krále a návrat druhého. Oheň a voda. To je jen zlomek z menu, které se letos servírovalo v mistrovství světa. Desítku událostí sezony okomentoval Pavel Turek, expert na formuli 1 a bývalý manažer stáje McLaren.



VRÁTÍ SE MASSA?
Felipeho Massu zasáhla při kvalifikaci na GP Maďarska do hlavy pružina z tlumiče vozu Rubense Barichella. Pro zlomeninou lebeční kosti nad okem pro něj sezona skončila.

Brazilský pilot Felipe Massa po propuštění z nemocniceFoto ČTK/AP


Očima experta: „Že by se teď Massa začal bát? To vůbec nepřichází v úvahu. Absolvoval už test ve starém autě, ale to, jak bude rychlý, se zjistí teprve v porovnání s někým jiným. Třeba bude z medicínského hlediska v pořádku, ale stejně mu budou chybět tři, čtyři desetiny... Chytřejší budeme v únoru po testování."

BRIATORE V PROTIÚTOKU
Za úmyslnou nehodu Nelsona Piqueta při loňské GP Singapuru byl tým Renault podmínečně potrestán. Šéf stáje Flavio Briatore dostal ve formuli doživotní zákaz, teď se odvolává.

Flavio BriatoreFoto Archiv Sport

Očima experta: „Z českého prostředí víme, jak to chodí. Kauza vypluje na povrch, ale když o ní média přestanou informovat, tak se to nějak uhladí. Záleží na tom, s kým se Briatore spojí. Svého největšího spojence Bernieho Ecclestona si proti sobě poštval, ale protože mají spoustu společných komerčních aktivit, tak se teď zase smířili. Briatore se nikdy nepřiznal, to je dost podstatné. Možná že uspěje u civilního soudu. Úplně zvrátit to může soud pro lidská práva ve Štrasburku, ke kterému se chystá. Dá do toho všechno, aby se očistil. Já osobně bych to na celoživotní trest neviděl."

ŠOKOVANÝ SCHUMACHER
Svět šílel z avizovaného návratu Michaela Schumachera, v kokpitu ferrari měl nahradit zraněného Massu. Čtyřicetiletá legenda to však kvůli problémům s krční páteří vzdala.

ArchívFoto Archív


Očima experta: „Schumachera ale pořád svrbí ruce, lidé jako on si pořád potřebují něco dokazovat. Nedokážou se slunit na jachtě a nic nedělat. Žije ve zlaté kleci, v normálním světě nemůže vůbec existovat, když se někde objeví, je to šílené. A tak formule pořád strašně láká. Sám byl šokovaný odezvou, kterou jeho ohlášený start měl. Byl spasitelem, a i kdyby nepodal pořádný výkon, nikdo by mu to nekladl za vinu a image by mu to nezkazilo. Tohle poznání ho hodně posílilo."

Kompletní téma plus plakát Jensona Buttona najdete v pátečním Sport Magazínu

Co ve Sport Magazínu na téma „Formule 1" dále najdete?
- Profil šampiona Jensona Buttona plus jeho plakát
- Svět podle vicemistra světa Sebastiana Vettela: bojí se myší
- Galerie pilotů: čím který zaujal?
- Šampionát v číslech: pořadí jezdců i stájí a statistiky
- jakou pomstu osnuje král podvodníků Flavio Briatore?
- Luca Badoer, muž s doživotním cejchem nešťastníka

Dárek pro vás: velký plakát Jensona Buttona
Dárek pro vás: velký plakát Jensona Buttona

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud