19. července 2010 • 16:31

Button jezdil u Kremlu. Nahradí Moskva Monako?

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruští fanoušci formule 1 byli u vytržení. Světový šampión Jenson Button se ukázal s vozem McLaren v ulicích Moskvy a probudil touhu uspořádat závod v Rusku.



Buttonovi se v Moskvě zalíbilo natolik, že by si zde rád jednoho dne vyzkoušel ostrý závod. "To nebyla práce, ale radost. Zvláště když jsem chtěl tohle město vždycky navštívit," pronesl britský pilot.

Na Buttona a ruského jezdce Vitalije Petrova se v neděli přišly podívat tisíce lidí, přestože teploměr ukazoval vysokých 36 stupňů.

"Je vidět, že lidé mají o formuli zájem, takže by bylo dobré zde Velkou cenu uspořádat. Já osobně bych se sem rád vrátil," dodal Button.

S touto myšlenkou pracují Rusové už několik let, ale pokaždé zůstalo jen u spekulací. Po přidělení pořadatelství zimní olympiády v Soči a možném uspořádání fotbalového šampionátu v roce 2018 ovšem vypadá snaha o VC v Rusku optimističtěji.

Zástupci Moskvy proto začali vyjednávat s promotérem Berniem Ecclestonem. "Naším cílem opravdu je uspořádat závod centrem Moskvy už v roce 2012. Jsme velice blízko," uvedl generální ředitel společnosti Bavaria Moscow City Rating Derk Sauer.

Ecclestone před několika dny řekl, že závod v Rusku je jeho prioritou. Naopak je ochoten vyřadit z formule jedna Monako, tedy trať, která u závodníků a fanoušků patří k nejoblíbenějším.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud