25. července 2010 • 11:00

Záhadný dvojník? Schumi dostal kuriozní pokutu

Autor: Tomáš Bělonožník
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michaelu Schumacherovi se v poslední době nedaří vůbec nic. Nejen, že jeho comeback do formule 1 je zatím zklamáním, navíc se teď dostal do pozoruhodného sporu se soudem v německém Traunsteinu. Ten mu přikázal zaplatit pokutu za přestupek, který nejspíš nespáchal, píše deník Bild.



Vše zavinila jediná fotografie. Na začátku května 2009 vyfotila dálniční kamera na silnici mezi Salcburkem a Mnichovem pronajatý sporťák značky Wiesmann, který se v zóně s maximální povolenou rychlostí 100 km/h řítil o dost rychleji.



Popere se o titul mistra světa? Schumacher věří, že ano.Foto ČTK/AP
Policie chtěla dát řidiči pokutu, kontaktovaná půjčovna ale popřela, že by v inkriminovanou dobu měl vůz někdo pronajatý. Policisté se tak ocitli ve slepé uličce, stále ale měli k dispozici fotku auta i s řidičem. A ten se nápadně podobal Schumacherovi.

Slavný jezdec přes svého manažera vzkázal, že v žádném případě nemá s přestupkem nic společného. Na oficiální předvolání okresního soudu v Traunsteinu ale nereagoval a ten ho tak nechal zaplatit pokutu i náklady na soudní řízení.

Celá částka ale nakonec činila pouhých 120 euro, tedy zhruba osmkrát méně, než kolik musel Schumacher zaplatit po včerejší kvalifikaci na Hockenheimringu za překročení rychlosti v boxové uličce.

Na tomto okruhu dnes legendu formule 1 čeká jeden z nejdůležitejších závodů jeho sezony. Před domácím publikem bude chtít ukázat, že stále má na to, závodit s těmi nejlepšími. Schumacher ale startuje až z jedenáctého místa a cesta za dobrým umístěním tak bude nejspíš velmi trnitá.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud