26. září 2015 • 14:05

Čeští motocyklisté byli v kvalifikaci v Aragonii ve druhé desítce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jakub Kornfeil ani Karel Hanika se v dnešní kvalifikaci na Velkou cenu Aragonie silničních motocyklů nevešli do nejlepší desítky kategorie Moto3. Kornfeil z ní v závěru vypadl a obsadil 12. místo, Hanika skončil hned za ním třináctý. Karel Abraham v MotoGP vyrazí do závodu z 23. místa.



Do nedělního závodu tak odstartují ze čtvrté a páté řady. Nejrychlejší čas zajel na okruhu ve španělském Alcaňizu druhý muž průběžného pořadí mistrovství světa Enea Bastianini. Spolu s Italem se do první řady startovního roštu v neděli postaví Portugalec Miguel Oliveira a lídr šampionátu Danny Kent z Velké Británie.

"Nejrychlejší čas jsem si zajel úplně sám, z čehož mám velkou radost. Celkově s rytmem a nastavením, které máme tento víkend, si na zítřejší závod věřím. Z dvanáctého místa je určitě možné zajet dobrý výsledek. Máme rychlost, rytmus a dobrou motorku," uvedl Kornfeil na svém webu.

Hanika si pochvaloval fungování stroje v zatáčkách, na rovinkách by si představoval vyšší maximální rychlost. "Zkusíme to do zítřka vyladit. Jsem si jistý, že můžeme jezdit v čelní skupině. V kvalifikaci jsem nejlepší kolo jel sám, nepodařilo se mi využít jízdu v závěsu, která by nás vynesla tak do druhé řady," odhadl na týmovém webu.

Velká cena Aragonie, závod mistrovství světa silničních motocyklů v Alcaňizu - kvalifikace:
Moto3: 1. Bastianini (It./Honda) 1:57,755, 2. Oliveira (Portug./KTM) -0,200, 3. Kent (Brit./Honda) -0,201, ...12. Kornfeil -0,943, 13. Hanika (oba ČR/KTM) -0,978.

MotoGP: 1. M. Márquez (Šp./Honda) 1:46,635, 2. Lorenzo (Šp./Yamaha) -0,108, 3. Iannone (It./Ducati) -0,543, ...23. Abraham (ČR/Honda) nepostoupil z první části kvalifikace.

Moto2: 1. Rabat 1:52,232, 2. Rins (oba Šp./Kalex) -0,035, 3. Zarco (Fr./Kalex) -0,427

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud