15. srpna 2010 • 09:44

Abraham nenastoupil, lékaři ho nepustili

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Motocyklový závodník Karel Abraham nepojede dnešní Velkou cenu České republiky v Brně. Druhého muže pátečního tréninku třídy Moto2 nepustili na start lékaři kvůli sobotním pádům, při nichž český jezdec utrpěl otřes mozku.



"Doktoři mi řekli, že by to bylo velké riziko. Podle testů, které jsem absolvoval, jsem prý zřejmě utrpěl otřes mozku. Hrozilo, že bych při závodě neudržel koncentraci a mohla by se mi zatočit hlava, což by nebylo dobré," řekl Abraham novinářům.


Poslední sérii vyšetření absolvoval dnes ráno v brněnské nemocnici. Poté padl verdikt, že se nepředstaví ani v ranním zahřívacím tréninku. "Říkal jsem jim, že si myslím, že je to dobré, že to zvládnu a že si myslím, že mám na to, abych jel na body. Oni ale byli proti tomu, abych jel," poznamenal dvacetiletý jezdec.

Abraham tak bude domácí závod sledovat jen z tribuny nebo VIP prostor. "Je to velké zklamání. Nikdo neví, jak by to dopadlo, ale myslím si, že závod mohl být dobrý. Na body bych se dostal, pár borců jsem mohl předjet. Teoreticky, kdyby se to vyvedlo a měl jsem štěstí, mohlo jich být i trochu více," řekl závodník, který byl v předešlých dílech MS čtvrtý a pátý a byl tak papírově největším českým želízkem na Masarykově okruhu.

Dnešní neúčast ale zapadá do jeho celkové brněnské bilance. V rodném městě se mu totiž při světovém šampionátu trvale nedaří. Od roku 2005 zde dojel do cíle jen jednou, před třemi lety byl čtrnáctý. "Je to pravda, máme tady smůlu. Už jsem to říkal předtím, po minulém závodě v Německu to říkali i mechanici, že další závod pro nás bude Indianapolis. Nic to nemění na tom, že mě to mrzí," řekl.

Karel AbrahamFoto Tomáš Leixner


Všechny problémy zavinil Abrahámův první sobotní pád, za který ani nemohl. Upadl proto, že mu Ital Raffaele de Rosa nečekaně 'zavřel' cestu. "I proto jsem naštvaný. Nezavinil jsem ho. Kdyby se to nestalo, mohlo to být jinak," zlobil se Abraham, jenž poté upadl ještě jednou. To už byl ale následek první nehody. "Bolela mě hlava a točila se mi. Neměl jsem hned vystartovat a pokračovat v kvalifikaci. Měl jsem chvilku počkat a dát si oraz," přiznal.

Podruhé se na asfaltu ocitl i proto, že se snažil držel Švýcara Thomase Lüthiho a vylepšit si kvalifikační čas. "Věděl jsem, že mám špatný čas, tak jsem jel za ním s tím, že ho nesmím ztratit. Nebylo to ale dobré, pořád se mi trošku motala hlava," řekl Abraham. Jeho start v dalším dílu MS v závěru srpna v Indianapolisu prý ohrožen není.


Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud