29. srpna 2010 • 21:24

Tragédie: Motocyklistu (†13) přejel soupeř

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obrovskou tragédií skončil jeden z doprovodných závodů mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix Indianapolis. Peter Lenz (†13) v zahřívacím kole spadl ze svého stroje a za ním jedoucí závodník ho přejel.



Mladý talent utrpěl vážná zranění, kterým podlehl. Na jeho oficiálních stránkách to potvrdil jeho otec. "Peter zemřel dnes brzy ráno, když byl zasažen dalším jezdcem," napsal přes facebook.

"Odešel, když dělal to, co miloval. Svět dnes ztratil jedno ze svých nejjasnějších světel. Bůh tě opatruj, Petere, i všechny ostatní jezdce," vzkázal Michael Lenz svému synovi.

"Číslo 45 už brázdí silnice někde, kam jen můžeme doufat, že se jednou dostaneme. Chybíš nám, chlapče."

Lenz byl jedním z největších talentů v Americe. Svůj první motocykl dostal v pěti letech a brzy začal závodit. V jedenácti už dostal speciální závodní licenci - jako nejmladší jezdec v historii Americké motocyklistické federace (AFM).

Peter Lenz (†13) zahynul při závodě v Indianapolis Peter Lenz (†13) zahynul při závodě v IndianapolisFoto Facebook.com

A brzy se stal také nejmladším vítězem jednoho ze závodů, které federace pořádá. V roce 2009 utrpěl vážná zranění, když narazil do bariéry z pneumatik - zlomil si holenní, lýtkovou, stehenní a pažní kost a musel se podrobit operaci radiálního nervstva.

Přišel tak o velkou část sezony, ale letos už byl opět v té nejlepší formě a v seriálu USGPRA, jehož součástí byl i nedělní závod v Indianapolis, vyhrál čtyři ze dvanácti závodů a průběžně ho vedl.

Podle serveru Indystar.com je nedělní tragédie na okruhu Speedway první od roku 2003, kdy se při tréninku na šampionát IndyCar zabil Tony Renna.

Vstoupit do diskuse
6
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud