Ivo Pospíšil
20. června 2014 • 11:33

Hon na šampiona. Zastaví někdo v Rallye Hustopeče Pecha?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo zastaví Václava Pecha? V hon na úřadujícího šampiona, který zatím v letošním MMČR v rallye kráčí bezpečně za obhajobou titulu, se změní víkendové Rallye Hustopeče. Jeho dosavadní bilance? Tři závody - dvě vítězství, jedno druhé místo. „Podle mě titul obhájí. Je to pro něj taková povinnost titul udělat,“ říká i jeden z jeho soupeřů Vojtěch Štajf.



Nevyhrál jen v Jänner Rallye, kdy ho předčil (kvůli tomu, že tento podnik spadá i pod ME), polský drak Robert Kubica. Jinak na českých tratích nemá letos Václav Pech konkurenci.

Ovládl Rallye Český Krumlov (kde porazil i pilota tovární škodovky Jana Kopeckého), vyhrál i v Rallye Šumava. A nyní si brousí zuby na třetí vítězství v řadě, v Rallye Hustopeče.

„Podle mého letos titul obhájí. Pro něho je asi povinnost titul udělat,“ říká i jiný pilot Vojtěch Štajf. „Vaška ale uznávám za to, že v Rallye Český Krumlov, tvrdě bojoval s Honzou Kopeckým a předváděl špičkový výkon,“ přiznává.

VIDEO: Takhle vypadala Rallye Hustopeče v roce 2013

Pilot Mini Cooperu útočí na svůj šestý titul v kariéře a naplno využívá toho, že po sezonách čekání dokázal svůj vůz Mini Cooper dobře vyladit a připravit.

„Celý tým Mini odvedl velkou práci, je to v Evropě asi jediné auto, které může porazit tovární škodovku. Samozřejmě, jsou k tomu potřeba Vaškovy ruce, ale auto musí být rovněž funkční. Jim se podařilo auto vyladit na české asfalty takhle dobře.“

A nahrává mu i fakt, že Jan Kopecký z tovární Škody Motorsport se soustředí na Asijsko-pacifický šampionát, nebo že Roman Kresta se představí jen v určitých podnicích (Barum rallye).

Nejbližší konkurent Miroslav Jakeš totiž na Pecha ztrácí už 119 bodů! „Možná s Vaškem na jednotlivých rychlostních zkouškách pojede, ale celkově pro něj asi ještě soupeřem nebude,“ dodává Štajf.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud