19. října 2013 • 09:00

VIDEO: Lorenzo trefil motocyklem racka, i tak vyhrál kvalifikaci

Autor: čtk, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z poslední osmé řady vyrazí do závodu MotoGP Lukáš Pešek, který obsadil v kvalifikaci 22. místo. Pole position si zajistil mistr světa Španěl Jorge Lorenzo, přestože mu kvalifikaci zkomplikoval střet s rackem.



Pták, jenž na chvíli usedl na okruh na Phillip Islandu, se před jezdcem vznesl a Španěl ho nabral svým motocyklem, do jehož kapoty se racek zasekl.

Lorenzo vyhrál kvalifikaci o 221 tisícin sekundy před krajanem Marcem Márquezem, který se může už v neděli stát nejmladším šampionem MotoGP v historii. Tento scénář se naplní, pokud dvacetiletý Márquez zvítězí a Lorenzo skončí hůře než na druhém místě.

Lorenzo si vyjel třetí pole position v sezoně a první od květnové Grand Prix v Jerezu. Nicméně Márquez si už nyní před zbývajícími závody v japonském Motegi a Valencii zajistil prvenství v soutěži o BMW M Award pro nejlepšího jezdce kvalifikačních bojů. Oba španělské rivaly v neděli doplní v první řadě Ital Valentino Rossi.

Jakub Kornfeil zajel v kvalifikaci Moto3 na Velkou cenu Austrálie čtrnáctý čas a v neděli odstartuje z páté řady. Český jezdec, který v pátečním tréninku upadl, dnes zaostal o 1,184 sekundy za nejlepším výkonem lídra světového šampionátu Španěla Luise Saloma.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud