30. listopadu 2013 • 18:37

Krutá hra osudu: Zabil se při závodě na uctění Simoncelliho (†24)!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osud někdy umí být vážně krutý. Při vzpomínkovém motocyklovém závodě konaném k uctění památky tragicky zemřelého Marca Simoncelliho zahynul v sobotu italský jezdec Doriano Romboni. Vítěze šesti Grand Prix stihl ve druhém ročníku závodu "SicDay" téměř stejný osud jako v roce 2011 jeho populárního krajana Simoncelliho, protože jej podle agentury ANSA po pádu rovněž přejel jiný jezdec.



Pětačtyřicetiletý Romboni podlehl zraněním v nemocnici v Latině, kam jej přepravil vrtulník.

Romboni deset let jezdil mistrovství světa silničních motocyklů a prošel všemi třemi hlavními kubaturami.

Italský motocyklista Doriano Romboni se zabil při vzpomínkovém závodě za mrtvého krajana Marka Simoncelliho Italský motocyklista Doriano Romboni se zabil při vzpomínkovém závodě za mrtvého krajana Marka SimoncellihoFoto Rikita/Wikimedia Commons

V letech 1990 ve stopětadvacítkých a 1994 ve dvěstěpadesátkách obsadil konečné čtvrté místo. Ze 101 startů vyhrál šest Velkých cen a vybojoval 22 pódiových umístění.

Simoncelli zemřel ve 24 letech při Velké ceně Malajsie MotoGP, poté co spadl přímo pod kola Američana Colina Edwardse a krajana Valentina Rossiho, kteří neměli šanci se mu vyhnout. Mistr světa v kubatuře do 250 ccm z roku 2008 podlehl zraněním hlavy, krku a hrudníku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud