19. července 2007 • 00:00

Räikkönen útočí na třetí vítězství v řadě

Autor:
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kimi Räikkönen chce zdědit štěstí po Michaelu Schumacherovi, jeho předchůdci ve stáje Ferrari, kterému se na jeho domácí trati v německém Nürburgringu vždy dařilo.



Kimi Räikkönen chce zdědit štěstí po bývalém sedminásobném mistru světa Michaelu Schumacherovi, jeho předchůdci ve stáje Ferrari, kterému se na jeho domácí trati v německém Nürburgringu vždy dařilo. A právě v desátém závodu mistrovství světa vozů formule 1, jeho první Velké ceně Evropy v rudém monopostu, chce finský pilot zaútočit na třetí vítězství za sebou. Hýří sebevědomím a konkurenční McLareny budou mít těžkou úlohu. Räikkönenovi se v monopostu McLaren, v němž jezdil do minulé sezony, nikdy v kariéře v Německu na Nürburgringu nedařilo. "Vždy se mi něco přihodilo, co mě zastavilo na cestě za vítězstvím," uvedl finský jezdec. "Doufám, že se to s vozem Ferrari o víkendu změní," věřil Räikkönen. V průběžném pořadí figuruje v polovině šampionátu na třetím místě s mankem osmnácti bodů na vedoucího nováčka Lewise Hamiltona z McLarenu. "Chci, aby zase rudý vůz projel cílem první, stejně jako loni. Nezáleží, kdo jej bude řídit," řekl. McLarenům se po skvělém začátku v posledních závodech moc nedaří. Navíc vedení stáje čelí obvinění ze špionáže. Mezinárodní federaci FIA musejí vysvětlovat, jak se dostali k důvěrným technickým dokumentům svého rivala. Hrozí jim odebrání bodů a dokonce i vyloučení ze šampionátu. McLaren kvůli kauze už suspendoval svého designéra Mika Coughlana. Hamilton přesto bude útočit na desáté stupně vítězů za sebou, což dosud dokázali pouze Schumacher a aktuálně druhý pilot McLarenu a dvojnásobný mistr světa Fernando Alonso, který na Nürburgringu vyhrál v roce 2005 ještě s monopostem Renault. V průběžném hodnocení je Španěl stále druhý, ačkoliv na Räikkönena má už náskok pouze šest bodů. "Myslím, že je na čase se zase o něco zlepšit. A přesně to hodlám o víkendu udělat," nechal se slyšet britský nováček Hamilton, který sice v minulém závodu v Silverstonu vyhrál kvalifikaci, ale v závodě skončil třetí. "Procházíme sice nelehkým obdobím, ale bez ohledu na problémy máme na to, abychom závod v Německu vyhráli," dodal.


Průběžné pořadí (po 9 ze 17 závodů):
1. Hamilton (Brit./McLaren) 70 bodů, 2. Alonso (Šp./McLaren) 58, 3. Räikkönen (Fin./Ferrari) 52, 4. Massa (Braz./Ferrari) 51, 5. Heidfeld (Něm./BMW) 33, 6. Kubica (Pol./BMW) 22, 7. Fisichella (It./Renault) 17, 8. Kovalainen (Fin./Renault) 14, 9. Wurz (Rak./Williams) 8, 10. Trulli (It./Toyota) 7.
Pohár konstruktérů:. McLaren-Mercedes 128, 2. Ferrari 103, 3. BMW-Sauber 56, 4. Renault 31, 5. Williams-Toyota 13, 6. Toyota 9, 7. Red Bull-Ferrari 6, 8. Super Aguri 4, 9. Honda 1.

Témata: 
Články odjinud


Články odjinud