3. září 2016 • 21:50

Paráda: Lacko v Mostě vybojoval desátý triumf v sezoně a umazal manko

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Sparta - Baník: Haraslín nádhernou ranou překonal Markoviče, 4:1!
Sparta - Baník: Drama na Letné! Ewertonův průnik zužitkoval Kubala, 4:3!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čekal ho domácí závod a lépe Adam Lacko nemohl začít. Před zaplněným svahem mosteckého autodromu vybojoval jezdec týmu Buggyra vítězství v první jízdě šestého podniku evropského poháru tahačů. Jiří Forman dokázal bodovat pátým a sedmým místem.



Do Superpole se jezdci českého týmu Buggyra Racing dostali bez problému. Lacko hned v prvním měřeném kole zajel druhý nejrychlejší čas se ztrátou jedné desetiny na Jochena Hahna. Jiří Forman si vybojoval čtvrtou řadu.

Jochen Hahn ubránil pole position a skoro celých jedenáct kol si držel vedoucí pozici. Adam Lacko na německého závodníka útočil téměř v každé zatáčce.

„Byl jsem rychlejší téměř všude, ale mostecká trať je úzká a bez chyby soupeře je téměř nemožné jej předjet,“ uvedl po závodě Adam Lacko, který využil chyby Hahna v poslední zatáčce.

„Jednou mi to otevřel a hned jsem toho využil. Dal jsem plný plyn a modlil se, aby to dalo. A dalo,“ uvedl šťastný Adam, který vyhrál o osmasedmdesát tisícin vteřiny.

Jeho stájový kolega Jiří Forman předvedl výborný start a z osmé pozice se posunul na pátou příčku. Tu následně ztratil v souboji s Reinertem. „Je tu neskutečná atmosféra. Nikdy jsem nezažil, abych v autě slyšel fandící diváky. To mě nakoplo a jel jsem, co to šlo,“ řekl Forman, který se nakonec posunul na pátou příčku, když Janiec dostal penalizaci třiceti vteřin.

Reversní rošt druhého závodu sliboval napínavou podívanou. Výborně odstartoval Lacko, který se z osmé pozice dostal na páté místo a začal stíhat vedoucí čtveřici. Smith, Reinert a Halm předváděli fanouškům souboje, po kterých vypadala auta jako z války.

„Nechápu, proč jsem obdržel po první jízdě napomenutí za souboje s Hahnem. To co se dělo teď vpředu, tak to jsem dlouho neviděl a nic se neřešilo. Důležité ale je, že jsem opět před Hahnem a stáhl jsem další bodík,“ uvedl Lacko, který projel cílem jako čtvrtý se ztrátou čtyř tisícin na třetí pozici. Aktuální ztráta jezdce Buggyry na vedoucího Jochena Hahna je sedm bodů.

Start se naopak nevydařil Formanovi, který se z třetí pozice po první zatáčce propadl na sedmé místo. „Čekal jsem, že to bude těžké. Janiec se opět předvedl, tento víkend už podruhé, a dal mi ji. Škoda, v neděli je tu ale nový den,“ konstatoval Forman.

Výsledky závodů ME tahačů – Most, Cup Race 1: 1. Lacko (Česko/Buggyra) 11 kol, 2. Hahn (Německo/MAN) +0,076s, 3. Halm (Německo/MAN) +2,499s, 5. Forman (Česko/Buggyra) +12,134s. Cup Race 2: 1. Smith (Velká Británie/MAN) 11 kol, 2. Reinert (Německo/MAN) +0,149s, 3. Halm (Německo/MAN) +0,404s, 4. Lacko (Česko/Buggyra) +0,408s, 7. Forman (Česko/Buggyra) +8,725s. Průběžné pořadí ME - jezdci: 1. Jochen Hahn 269, 2. Adam Lacko 262, 3. Norbert Kiss 150, 10. Jiří Forman 58, 13. František Vojtíšek 20. Průběžné pořadí ME - pohár konstruktérů: 1. Reinert Adventure 417, 2. Buggyra Racing 357, 3. Lion Truck Racing 245, 4. WOW! 229, 5. Tankpool 24 Racing 197

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud