Martin Tomaides
13. července 2018 • 17:08

Překopané auto a útok na Hahna. Lacko chce na Slovensku stáhnout ztrátu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO ZE SLOVENSKA | Dávno zapomenuty jsou pooperační trable z květnového startu sezony ETRC, evropský šampion Adam Lacko ze stáje Buggyra už je fit a ze Slovakiaringu si chce odnést plné hrsti bodů. „Na Nürburgringu jsme se před dvěma týdny dostali už na průběžné druhé místo a teď se budeme snažit dál bojovat," řekl před startem závodního víkendu, kde se šampionát trucků jede teprve podruhé.



Jedna třetina letošního mistrovství Evropy je po závodech v Itálii, Maďarsku a Německu pryč a třiatřicetiletý Lacko si drží nastavenou laťku. Je ve hře o titul, a to i přesto, že na pilně mašírujícího Jochena Hahna ztrácí už 42 bodů. Naopak třetí Norbert Kiss, kterého na trati nedaleko Bratislavy čeká masivní podpora, jich na jezdce Buggyry ztrácí jenom 8. Kolik si jich kdo odnese z blížícího se víkendu?

„Podmínky jsou pro všechny stejné, takže uvidíme, kdo se s tím jak popere," zamyslel se Lacko. „Nicméně trať je kluzká jako hrom, a také hodně dlouhá. Na tahače to moc není," pokračoval.¨

Lackův speciál se připravuje do akceFoto Buggyra Media

Během loňské premiéry na Slovakiaringu dojel český závodník dvakrát druhý, jednou třetí a jednou čtvrtý. Pro letošní závody se ale musí několik bodů pozměnit. „Zkoušíme všeljaké nastavení, protože to, co nám fungovalo před rokem, tak teď nejde. Kluci už překopali celé auto, tak se uvidí," popisoval když vysedl ze svého závodního speciálu.

Lacko sbírá letos zatím průměrně zhruba třicet bodů na jeden závodní víkend. Stáhnout najednou rozjetého Hahna se jen tak nepodaří, ale zkušený jezdec ví, že potřebuje dojíždět do cíle před Němcem. A za takových 40 bodů, které na Slovakiaringu zvládl posbírat před rokem, by se taky nezlobil...

„Ale pozor, nebude to jen o mně a Jochenovi. Kiss může porazit kdykoliv kohokoliv a takový Albacete ovládl v Německu celý víkend," varuje.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud