9. ledna 2009 • 11:27

Český tým přechází k motorům Audi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český automobilový tým Charouz Racing System bude podle informací francouzského odborného motoristického časopisu Auto Hebdo v nadcházející sezoně evropské okruhové série Le Mans závodit s naftovými turbomotory Audi.



Pokud by se tato zpráva, kterou šéf týmu Antonín Charouz zatím nechce komentovat, potvrdila, měla by stáj k dispozici v současnosti nejlepší motory.

"Poté, co tovární tým Audi oznámil, že odstupuje z Le Mans Series, bude německý výrobce reprezentován soukromou stájí Charouz Racing System. Ve dvou prototypech Lola LMP1 budou motory z vozů Audi R10 TDI," uvedl časopis Auto Hebdo.

Právě automobily Audi R10 TDI byly nejúspěšnějšími monoposty v posledních ročnících slavné čtyřiadvacetihodinovky Le Mans, v níž od roku 2006 vždy triumfovaly.

K tomu ovládly šampionáty Le Mans Series i American Le Mans Series. "Jde o zprávu francouzských médií, kterou v tuto chvíli nemůžu ani potvrdit, ani vyvrátit," uvedl Charouz.

Loni v Le Mans Series i ve čtyřiadvacetihodinovce nasazoval zcela nový prototyp LMP1 Lola s továrními motory Aston Martin a byl s ním jasně nejrychlejším vozem v poli benzinových aut.

S motory Audi by Charouzova stáj měla šanci bojovat o absolutní prvenství v závodech Le Mans Series. Turbodiesely, které jsou proti klasickým zážehovým motorům výkonnější, totiž nasazuje už jen tovární tým Peugeot.

Stáj Audi se přes odchod z LMS zúčastní 24 hodin Le Mans, kde nastoupí se svými novými modely R15 TDI.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud