18. června 2009 • 16:22

Závody na Masarykově okruhu bez Čechů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez českých jezdců, ale se čtyřmi bývalými piloty formule 1 Nicolou Larinim, Gabrielem Tarquinim, Tiagem Monteirem a Alessandrem Zanardim se pojede o víkendu na Masarykově okruhu v Brně šestý závod dvanáctidílného mistrovství světa cestovních vozů FIA WTTC.



Jezdce čekají v neděli dva sprinterské závody na deset kol se startem v 12:50 a 15:05.V čele šampionátu je zatím obhájce titulu Francouz Yvan Muller se seatem, který má tříbodový náskok před Brazilcem Augustem Farfusem.

Třetí je Ital Tarquini.Na loňský závod v Brně má příjemné vzpomínky Zanardi. Dvaačtyřicetiletý Ital, jenž po těžké nehodě v roce 2001 přišel o obě nohy a řídí s protézami, před rokem na Masarykově okruhu poprvé vyhrál kvalifikaci a z pole position zvítězil v prvním závodě na deset kol.

V odvetě Zanardi po napínavém souboji skončil těsně druhý za Tarquinim."Brněnský okruh je skvělý a trať mi maximálně vyhovuje. Rád bych loňský úspěch zopakoval a vylepšil nepříliš vydařený vstup do letošní sezony," uvedl Zanardi, jenž je v průběžné klasifikaci až na 13. místě.

Čeští jezdci se představí pouze v doprovodných závodech. Ve formuli Master je v průběžné klasifikaci čtvrtý Josef Král a v Seat Leon Eurocupu vede Michal Matějovský.

Tréninky začínají v pátek v 8:30. V sobotu jsou na programu i čtyři doplňkové závody formule 2, formule Master, Seat Leon Eurocup a Poháru Abarth. Nedělní závodní program začíná v 10:00.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud