16. srpna 2009 • 21:28

Plochodrážníci dojeli na MS pátí

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští plochodrážníci Zdeněk Schneiderwind, Richard Wolff a Pavel Ondrašík obsadili ve finále mistrovství světa družstev na dlouhé dráze v nizozemském Eenrumu páté místo a obhájili tak loňské pozice.



Mistrem světa se potřetí za sebou stal tým Německa.

Češi nezačali špatně a po soubojích s Francií a Německem ztráceli na boj o medaile jediný bod. V následujícím duelu s Finskem však byl Schneiderwind vyloučen za najetí do pásky a po ztrátě z této jízdy bylo jasné, že tým bude bojovat jen o páté místo.

"V závodě nás určitě poškodilo vyloučení Schneiderwinda, ani on ani já nejsme přesvědčeni, že to byl on, kdo byl v pásce, ale stalo se. Zdeňka to tak strašně naštvalo, že poslední dvě jízdy suverénně vyhrál," řekl spolupracovníkovi ČTK manažer reprezentace Milan Špinka.

V souboji o umístění pak čeští jezdci Finům porážku vrátili a poměrem 8:7 vybojovali pátou příčku. Nejtěsnějším poměrem skončily i další dvě jízdy: v boji o třetí místo porazila Francie Velkou Británii a titul získalo Německo po vítězství nad domácím týmem.

Hrdinou závodu byl německý plochodrážník Gerd Riss. V základní části získal plný počet bodů, ale ve finále jeho motocykl vynechával a Riss jen se štěstím dojel pro jediný bod. Před ním odstoupil Nizozemec Pijper.

Finále MS družstev na dlouhé ploché dráze v Eenrumu (Nizozemsko):

1. Německo (Riss, Kröger, Janoschka, Speiser), 2. Nizozemsko (Pijper, Fabriek, De Jong), 3. Francie (S. Tresarrieu, M. Tresarrieu, Ostyn, Lespinase), 4. Británie, 5. Česko (Schneiderwind, Wolff, Ondrašík), 6. Finsko.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud