15. května 2010 • 15:04

Tragédie: Dívka zemřela při závodech aut!

Autor: jos, nap
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO: Tragicky skončily adrenalinové závody na Berounsku. Jedno auto vylétlo z trati a usmrtilo čtrnáctiletou dívku.



Triola Cup v Berouně měl být adrenalinovým zážitkem pro jezdce i diváky. Jenže se stal smutným vykřičníkem pro pořadatele dalších automobilových závodů do vrchu.

Řidič jednoho ze závodních vozů vyletěl z trati. "Mohu potvrdit, že při berounských závodech do vrchu vylétlo jedno vozidlo z dráhy ven a usmrtilo čtrnáctiletou dívku. Nikdo další nebyl zraněn," řekla Blesku berounská policejní mluvčí Marcela Pučelíková.

Policisté celou událost vyšetřují, podle informací tiskové mluvčí berounské policie však dívka v zakázaném prostoru nestála, což na celou událost vrhá ještě tragičtější stín.

"Řidič tmavého vozu Nissan 350Z na rovném úseku silnice nečekaně vjel do příkopu a po 150 metrech smetl mladou divačku, která se skupinkou dalších lidí stála u závory. Záchranáři ji marně ještě asi padesát minut oživovali," uvedl pro iDNES reportér televize Prima, který byl v době tragédie na místě.

"Dívka utrpěla těžká zranění, především hlavy. Po příjezdu záchranářů byla v bezvědomí a bez srdeční akce. Jednalo se o natolik vážná poranění, že jim na místě podlehla a lékař musel po déle než hodinu trvající neúspěšné resuscitaci konstatoval smrt," řekla mluvčí středočeských záchranářů Tereza Janečková.

Trať z Berouna do Železné o délce 3,2 kilometrů nabízí mnoho míst, kde tuhne závodníkům krev v žilách. Zatáček je na dráze celkem devět, převýšení je 171 metrů. Jezdci klesají jenom tři metry, většinou jedou do strmého kopce. Ti nejlepší dosahují času něco málo přes minutu. VÍCE O ZÁVODECH TRIOLA CUP V BEROUNĚ NAJDETE ZDE!

Pokud máte fotografie nebo video z místa nehody, zašlete je na adresu: sportonline@ringier.cz. Děkujeme.

BerounFoto Foto Blesk - David Malík

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud