23. července 2021 • 14:05

Kukrle o šílených podmínkách karantény v Tokiu: Spíš jako záchytka

Autor: ms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Posledním nakaženým české výpravy je prozatím Michal Schlegel. V karanténě ale zůstávají všichni, kteří do Tokia cestovali společným „covidovým“ speciálem. Mezi nimi i další cyklista Michael Kukrle, kterého čeká v noci na sobotu start prvního olympijského závodu. Na sociálních sítích ale prozradil, že místo dolaďování formy cestuje po Japonsku a podstupuje řadu nepříjemných procedur.



„Věřím, že budu dobře připravený, i když poslední dva dny příprava ideální nebyla,“ postěžoval si Kukrle ve videu, které sdílel na svém profilu. „Žádný z testů na COVID-19 nebyl pozitivní, ale i tak se mnou Japonci jednají jako bych byl nemocný, protože mě berou jako blízký kontakt s nakaženým.“

Když přišla zpráva o tom, že kvůli koronaviru Schleglova štace na olympiádě předčasně končí, začal pro ostatní kolotoč nepříjemných procedur. „V osm večer se Japonci rozhodli, že si máme sbalit věci a v devět odjíždíme někam na testy, kde se dozvíme, co bude dál,“ popisuje Kukrle. S mírným zpožděním k převozu sportovců opravdu došlo, o podmínkách signalizujících velikost akce, jakou jsou olympijské hry, si ale mohli nechat zdát.

„Čekali jsme v pokoji, který vypadal spíš jako záchytka. V jednu v noci nás tedy otestovali a do čtyř jsme čekali na výsledek,“ říká šestadvacetiletý cyklista.

Ani žádná pomoc od pořadatelů nepřišla. Podle Kukrleho si všechny osobní věci včetně závodních kol museli nakládat i vykládat z aut sami. Když poté kolem šesté hodiny ranní dorazili zpět na hotel, byli umístěni na kuřácké pokoje. „Do deseti jsem se vyspal v tom smradu a ráno jsme to pořešili, aby nás alespoň přestěhovali,“ uzavírá popis situace závodník týmu Elkov-Kasper.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud