6. července 2012 • 12:58

Petra bude hrát na olympiádě zase dobře, věří kouč Kotyza

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší tlak v životě si prožila Petra Kvitová při obhajobě wimbledonského titulu. Myslí si to trenér české tenistky David Kotyza, který věří, že se fulnecká rodačka po vyřazení ve čtvrtfinále zbavila určité zátěže a na nadcházející olympijské hry se může vrátit uvolněná a hrát dobře.



Dvaadvacetiletá Kvitová loni vyhrála Wimbledon famózním způsobem a od ledna v sobě měla zafixováno, ač si to sama nepřipouštěla, že ji na trávě v All England Clubu čeká obhajoba.

"Její výkony nebyly od začátku sezony úplně optimální z různých důvodů a tohle měla pořád před sebou, vláčela to a očekávání okolí bylo veliké. Z mého pohledu to bylo nejtěžší, čím si musela projít," řekl Kotyza v rozhovoru ČTK.

Kvitová vypadla ve čtvrtfinále s Američankou Serenou Williamsovou, čtyřnásobnou vítězkou turnaje. "Osobně si myslím, že to (Serena) vyhraje a myslím, že porážka s ní není neúspěchem," řekl Kotyza a doufal, že se teď jeho svěřenkyně uvolní.

Petra Kvitová na lavičce po prvním prohraném setu se Serenou WilliamsovouFoto ČTK/AP

"Teď to z ní může spadnout, být bez batohu na zádech s nějakým kamenem a může se vrátit na to samé místo na olympiádu a předvést velice dobré výkony," řekl kouč.

Duel s bývalou světovou jedničkou Serenou Williamsovou zvládla Kvitová mnohem lépe než osmifinále proti Italce Francesce Schiavoneové. "Předvedla markantně lepší výkon, přesto to nestačilo. Serena byla ve všech segmentech hry o kousek lepší a na podání byla výrazně lepší a to si myslím, že rozhodlo," hodnotil Kotyza.

Uspět proti Američance mohla Kvitová pouze v případě většího rizika. "To znamená, zkusit agresivněji returnovat i zezadu zahrát ostřeji, aby to posunula třeba do třetího setu, ale taky by mohla udělat více chyb," řekl Kotyza.

Petra Kvitová se snaží odvrátit dělový servis Sereny Williamsové ve čtvrtfinále WimbledonuFoto Reuters

Po týdnu volna začne Kvitová s kondiční přípravou a od 16. července se doma vrhne na trénink s raketou. "Mrkneme se na obdobné věci, co viděla ve Wimbledonu, bez kterých se neobejde na olympiádě. Musíme zlepšit hru, na které staví, aby v ní byla opravdu pevná," plánoval Kotyza zaměření na servis a return.

Do Londýna se Kvitová vydá s týdenním předstihem před olympijským turnajem, který se bude hrát na wimbledonské trávě.

"Osobně se na olympiádu moc těším, i když nevím, co od toho čekat. Ale tím, že se hraje ve Wimbledonu, tak to bude mít zvláštní kouzlo a věřím, že Péťa bude hrát dobře," řekl Kotyza.

Petra Kvitová podává v zápase 4. kola Wimbledonu proti Francesce Schiavoneové
Petra Kvitová podává v zápase 4. kola Wimbledonu proti Francesce Schiavoneové


Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud