Ondřej Kuchař
26. ledna 2022 • 04:45

Záloha pro Peking: poletí jen tři. Ve hře sparťan, mladík i bek, co nezklame

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bláznivá olympiáda. A to ještě ani nezačala. Povinnosti, nařízení a možnosti se mění ze dne na den. Nečekaně, bez varování. V pondělí večer se například hokejové reprezentace dozvěděly, že mohou do Pekingu vzít kromě pětadvaceti hráčů na soupisce ještě šest náhradníků. „My povezeme jen tři. Víc by bylo zbytečné,“ říká generální manažer národního týmu Petr Nedvěd. S novinkou přichází i strach extraligových klubů. Kdo další a komu může zmizet?



Tři stateční. Doslova. Kdo v pozici náhradníka do Pekingu skutečně odletí, bude zasluhovat velké uznání a obdiv. Posuďte sami. Trojice hráčů bude muset narychlo přeonačit plány a připravit se na odlet do Číny. Od začátku budou tito tři izolovaní od zbytku týmu. Budou bydlet mimo olympijskou vesnici, se spoluhráči by se měli potkat jen na tréninku. Budou se připravovat, šance přijde jen v případě něčí nemoci. Pokud do hry nenaskočí a tým získá medaili, oni ji nedostanou.

Taková bude situace náhradníků pro hokejové výběry na Hrách. S nečekanou inovací přišla IIHF spolu s pořadatelským štábem v Číně. „Je to pro nás úplná novinka, o které jsme se dozvěděli v pondělí odpoledne,“ přiznal generální manažer české reprezentace Petr Nedvěd.

Spolu s trenérem Filipem Pešánem mohou do záložního týmu, takzvaného taxi squadu, vybrat až šest jmen. Rozhodli se však, že povolají pouze tři. „Řešíme to jak s hráči, tak i s týmy. S největší pravděpodobností využijeme jen tři hráče. Už takhle budeme mít v týmu pětadvacet dalších. Nechceme brát brankáře, všichni tři naši gólmani budou

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Play off
Články odjinud


Články odjinud