15. ledna 2018 • 11:46

Nominace rychlobruslařek na olympiádu: Sáblíková, Erbanová a Zdráhalová

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

České rychlobruslení budou na olympijských hrách v Pchjongčchangu reprezentovat Martina Sáblíková, Karolína Erbanová a Nikola Zdráhalová. V pozici náhradnice na případnou nominaci čeká Natálie Kerschbaummayr.



"Nominace Martiny, Karolíny a Nikoly byla jasná. U Naty uvidíme. Musíme počkat na rozhodnutí ostatních zemí, zda využijí všechna místa," řekl reprezentační trenér Petr Novák ČTK.

Na základě výsledků ve Světovém poháru má Česká republika zajištěné jedno místo ve startovních listinách na 500 metrů, dvě na tratích 1000, 1500 a 3000 metrů, jedno na 5000 metrů a jedno v závodě s hromadným startem. Ve čtyřech individuálních disciplínách i ve stíhacím závodě družstev jsou Češky na pozici náhradnic.

"Věřím, že Martina i Karolína budou bojovat o medaile. Martina na obou dlouhých tratích, Karolína hlavně na pětistovce. A při hromadném závodě může být ve hře i Nikola," uvedl Novák k ambicím historicky nejpočetnější české rychlobruslařské výpravy na olympiádě. Dosud pod pěti kruhy startovali nejvýše dva reprezentanti.

Třicetiletá Sáblíková neprožívá kvůli zdravotním problémům ideální sezonu, přesto bude patřit mezi hlavní hvězdy české výpravy. Rodačka z Nového Města na Moravě má ve své sbírce tři zlaté, jednu stříbrnou a jednu bronzovou olympijskou medaili. V Pchjongčchangu bude sedmnáctinásobná mistryně světa obhajovat zlato na pětce a stříbro na trojce ze Soči.

Program olympiády: Rychlobruslení na ZOH 2018 »

Olympiáda 2018: kompletní informace najdete zde >>

Olympiáda v Pchjongčchangu: ZOH 2018 na iSport.cz

 
Program a výsledky ONLINE přenosy Češi na olympiádě Medailové pořadí
Zimní olympijské hry v Pchjongčchanguse konají od 9. do 25. února 2018. Celkem se na OH 2018 v Jižní Koreji rozdá 102 sad medailí.

Hokej na ZOH 2018

 
Program zápasů Česká nominace Tabulky a výsledky Stadiony na OH
Systém turnaje: Do čtvrtfinále postoupí přímo vítězové skupin a nejlepší tým z 2. místa. Zbylých 8 mužstev si zahraje o další čtyři místa.
Český program: Česko - USA 3:2sn
Česko - Rusko 0:3
Česko - Kanada 4:6

Eva Samková, Ester Ledecká, Barbora Havlíčková, Veronika Vítková, Ondřej Moravec, Martin Erat, Michal Krčmář, Šárka Pančochová, Martina Sáblíková, Karolína Erbanová, Pavel Francouz

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud