6. ledna 2014 • 20:02

Ohromený veterán Nedvěd po nominaci do Soči: Je to paráda!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když na sebe před dvaceti roky navlékal Petr Nedvěd dres Kanady při olympiádě v Lillehammeru, připadal si zvláštně. Nebylo divu. Ale jako emigrant z Československa a vlastník kanadského pasu dostal od Hockey Canada šanci, která se neodmítá.



A ve čtvrtfinále olympiády se svými parťáky poslal tým Ivana Hlinky domů… Za měsíc se na Hry vydá znovu. Na své druhé a poslední. „Je to paráda! Mám fakt velkou radost,“ reagoval Petr Nedvěd pro iSport.cz.

Nedvědovo jméno bylo ve hře, ale jeho zanesení na finální seznam potvrdila až nominační tisková konference. Byť tedy liberecký útočník věděl sladkou novinu o něco dříve.

„Mám o to větší radost, že jsem s nominací prakticky nepočítal. Moc mě těší, že ve mně má Lojza Hadamczik důvěru. Při mé poslední sezoně tohle zažít, to je velká věc. Já hlavně doufám, že se nám tam podaří něco uhrát a odvedeme dobrou práci,“ pokračoval Nedvěd.

Ten si o nominaci řekl na nedávném Channel One Cupu v Soči, kde dělal kapitána a svoje mužstvo dovedl k triumfu na turnaji. Sám střílel důležité góly, v kabině odvedl kus práce. To Hadamczikovi imponovalo a od té chvíle začal o Nedvědovi vážně uvažovat.

„Ještě před Vánocemi na turnaji v Rusku jsem o olympiádě nepřemýšlel, nebyla to pro mě realita. Ale ta akce v Soči ukázala, že mám na to měřit se s nejlepšími hráči,“ připojil Nedvěd. „Vím, že rozjezd do sezony jsem měl trochu pomalejší, ale třeba poslední měsíc cítím, že hraju dobře. Bylo mi jasné, že sestava na olympiádu není nafukovací, řada hráčů měla pevné místo v sestavě, ale byly tam i otazníky. A ten můj otazník se vyřešil takhle. Pro mě parádně...“

Rozhovor s Petrem Nedvědem čtěte v úterním vydání deníku Sport

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud