12. října 2014 • 17:40

Vítěz Faltejsek chválil svoji starší dámu, Váňa si půjde užívat důchod

Autor: iSport.cz, pt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žokej Jan Faltejsek zvítězil v sedle klisny Orphee des Blins potřetí v řadě ve Velké pardubické. „Super. Dokázali jsme to, i když dotíral Al Jaz. Orphee už je starší dáma, tak má trochu pomalejší rozjezd, ale před závěrečnou rovinkou bylo důležité, že byli všichni za mnou," řekl Faltejsek v cíli závodu České televize.



„Sedm kilometrů není jen tak, byla zrádná půda, která bere koním hodně síly. Smekám před ní, že to dala," pochválil Faltejsek svoji dvanáctiletou hnědku Orphee des Blins.

„V posledních dvou ročnících jsem do ní vždycky jen trochu strčil a ten skok pak byla taková ladná křivka. Dneska to nešlo, tak jsem musel čekat a ona to vyřešila tím, že si přišla blíž a jak je silná, tak to přelítla," popsal vítězný žokej situaci před obávaným Taxisovým příkopem, který Orphee des Blins překonala s menšími problémy.

Váňa hlásí odchod do důchodu

Rozdílné pocity po závodě prožíval matador Josef Váňa, který v sedle Tiumena dojel až na 16. místě. „Nevím, jestli to bylo kvůli mně nebo věku, ale prostě už to na nás bylo moc. Jsem rád, že jsme oba s Tiumenem zdraví a půjdeme si asi užívat důchodu," nechal se po dojezdu slyšet 61letý veterán.

Váňa po své 28. a (asi) poslední Velké pardubické: Porazil nás věk
Video se připravuje ...

„Myslel jsem, že ji osud nenechá vyhrát třikrát po sobě jako první klisnu v historii, ale samozřejmě jí to přeju. Myslím si, že je výjimečná a může to být první kůň, který vyhraje čtyřikrát po sobě," pochválil Váňa vítěznou Orphee des Blins.

Josef Váňa s Tiumenem dojel do cíle Velké pardubické na 16. místě
Josef Váňa s Tiumenem dojel do cíle Velké pardubické na 16. místě

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud