14. července 2011 • 10:47

Skončila nadvláda české surfařské královny

Autor: Sport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemáme moře ani oceán, ale přesto se letos už počtvrté utkala česká a slovenská elita o titul Mistra republiky v surfingu. Na pláži Les Estagnots ve fran¬couzském Seignosse se utkali milovníci dovádění na vlnách a postupně během pěti dnů se určilo, kdo bude vyžazen, a kdo naopak usedne na trůn v kategorii mužů a žen.



Chlapskou část ovládl snowboardový reprezentant Martin Černík. Mezi dívkami skončila tříletá nadvláda dosavadní šampionky Terezy Olivové, kterou sesadila Anna Černá.

Přes půl hodiny měli finalisté na to, aby přesvědčili porodce o tom, že právě oni jsou ti nejlepší. Výsledné bodové ohodnocení se skládalo ze součtu třech nejlepších jízd.

Anna Černá může slavitFoto Foto Matuš Rendek (Quiksilver)
Jen o půl bodu vyhrál mezi muži Martin Černík, který to umí jak na prkně na sněhu, tak i v mořských vlnách. „Je to droga! Surfing je prostě fantastickej sport. Dokonalé spojení s přírodou,“ řekl už dříve Černík.

Největší šok ale přišel v souboji něžného pohlaví. Asi málokdo očekával, že půvabná Tereza Olivová napočtvrté nevyhraje titul. Chyba lávky! Mezi vlnami se vynořila zdatná konkurentka Anna Černá a získala o tři body více než trojnásobná královna!

Za nádherného slunečného počasí a velkého množství fanoušků z obou zemí sklidila velký potlesk, když vyšla z moře a dokonce ji ostatní závodníci nosili po pláži na ramenou.

Čtvrtý ročník Quiksilver & Roxy Czech & Slovak surfing Championships tak ukázal obrovský pokrok v surfovaní českých a slovenských závodníků.

Surfing se stává ve Východní Evropě každým rokem populárnější a věnuje se mu stále více lidí. Úroveň letošního mistrovství je toho důkazem.

Výsledky:

Roxy Czech & Slovak surfing Championships 2011

1. místo - Anna Černá (CZE) 10 b.
2. místo - Tereza Olivová (CZE) 7 b.
3. místo - Ada Coneva (CZE) 6,5 b.

Quiksilver Czech & Slovak surfing Championships 2011

1. místo - Martin Černík (CZE) – 13 b.
2. místo - Břetislav Rubý (CZE) – 12,5 b.
3. místo - Jan Klvaňa (CZE) 12 b.

Tereza Olivová obsadila druhé místo
Tereza Olivová obsadila druhé místo



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud