10. září 2011 • 11:05

Volf se Štěpánkem vybojovali olympijské místo, ale finále ne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Deblkanoisté Jaroslav Volf s Ondřejem Štěpánkem vybojovali pro Českou republiku účastnické místo na olympijských hrách v Londýně. Na světovém šampionátu v Bratislavě ale chyběli stejně jako další dvě české lodě ve finále, protože v semifinále obsadili až jedenáctou pozici. A bez české účasti se musely obejít i rozhodující jízdy kajakářek, protože rovněž Kateřina Kudějová skončila těsně za postupem jedenáctá.



Ženy vybojovaly olympijské místo už v páteční kvalifikaci, protože do semifinále postoupily závodnice z pouhých 13 národů, přičemž olympijská kvóta byla 15 lodí, po jedné na zemi.

Deblkanoistům dnes k zajištění olympijské účasti stačila i 11. příčka. Ve hře bylo osm míst a v desetičlenném finále měli hned trojnásobné zastoupení domácí Slováci a po dvou lodích Francouzi a Britové.

Dvojnásobní olympijští medailisté Volf se Štěpánkem ale doplatili na dva dotyky branek, čistě nezajeli svoji jízdu ani Tomáš Koplík s Jakubem Vrzáněm (13.) a Jan Havlíček s Lukášem Přindou (17.).

"Jsme zklamaní, takhle jsme si návrat do reprezentace nepředstavovali," shodli se oba čeští vodáci, kteří se do týmu dostali až na základě dodatečných nominačních závodů. "O jednom dotyku nevím," dušoval se zadák Štěpánek. "Já cítím docela křivdu," přidal se Volf.

Kudějová se připravila o bezpečný postup hned třemi "šťouchy", Irena Pavelková skončila třináctá a dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová se kvůli dvěma neprojetým brankám musela spokojit s 27. místem. Rovněž mezi kajakářkami měla domácí reprezentace ve finále všechny tři lodě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud