24. května 2012 • 18:01

Baumrtová vyplavala na ME bronz, od stříbra ji dělily tři setiny

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znakařka Simona Baumrtová vybojovala na plaveckém mistrovství Evropy bronzovou medaili na stometrové trati. Už potřetí přitom v Debrecínu zlepšila vlastní český rekord, který má nyní hodnotu 1:00,57 minuty. Česká výprava získala na šampionátu už druhý cenný kov, v pondělí skončila rovněž třetí Barbora Závadová na polohové čtyřstovce.



Dvacetiletá Baumrtová přijela do Maďarska s osobním maximem 1:01,45, ve středu v rozplavbě z něj ubrala setinu a v odpoledním semifinále poprvé prolomila hranici 61 sekund (1:00,88).

Ve finále byla na obrátce ještě šestá, mohutným finišem se ale prodrala na stupně vítězů a nakonec ji jen tři setiny dělily od stříbrné Italky Arianny Barbieriové.

Finálovým časem navíc Baumrtová pokořila už na druhé trati olympijský A-limit (1:00,82), již dříve měla start v Londýně jistý díky splněnému nominačnímu kritériu na dvoustovce.

Titul suverénně získala Němka Jenny Mensingová v čase 1:00,08, jež už na šampionátu vybojovala stříbro na dvojnásobné trati. Na ní Baumrtová skončila šestá.

Martina Moravčíková byla první nepostupující semifinalistkou na prsařské dvoustovce. Na devátém místě ji od finálové osmičky dělilo 28 setin sekundy, nezopakuje tak osmé místo z poloviční trati.

Semifinále královské disciplíny 100 metrů kraul bylo konečnou i pro Martina Vernera. Mezi šestnáctkou účastníků jako jediný nepokořil hranici padesáti sekund, zaostal za ní o tři setiny. V dopolední rozplavbě plaval Verner o dvě desetiny rychleji.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud