12. listopadu 2018 • 12:48

Borci rafťáci: Z Argentiny vezou české barvy čtyři zlata!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to jenom tenisový FedCup, také v raftingu Česko dominuje. Na světovém šampionátu v Argentině získali reprezentanti v součtu celkového hodnocení všech disciplín čtyři tituly absolutních mistrů světa, dvě stříbra a jeden bronz. Na pódiu stály všechny české posádky, které do Argentiny vycestovaly.



Titul absolutních mistrů světa v raftingu 2018 získali v Argentně muži  z posádky TR Hiko a ženy TR Omega v hlavní katgorii.

„Jsme nesmírně šťastní, tento šampionát je naše čtvrté společné mistrovství světa a po několika druhých a třetích místech jsme až letos vybojovali celkové prvenství,“ raduje se Aleš Daněk, kapitán mužské posádky, která v letošním roce dokázala vyhrát také Mistrovství Evropy na Slovensku.

Dalšími, kteří se do České republiky vrací jako mistři světa, jsou rafteři z kategorie do 23 let. Konkrétně jde o posádku oddílu TR Hanace. Svou dominanci v kategorii masters muži předvedla posádka složena ze zkušených rafterů TR Masters. Ti dominovali v Argentině ve všech kategoriích a dá se tak říct, že na světě nemají žádnou konkurenci.

Celkové druhé místo si z řeky Aluminé vezou juniorky do 23 let RK Troja Šelmy. Těm se podařilo bodovat na velmi težkém vodním terénu i s hendikepem aktuální nemoci jedné členky z posádky.

Nejmladší závodníci, junioři do 19ti let přidali ke zlaté a stříbrné české medailové sbírce ještě stříbro ze sjezdu a druhé místo celkově - U19 Women -LET´s go Rajhrad a bronz ze sjezdu a 3.místo celkově - U19 Men – LET-CI Letohrad.

Mistrovství světa se konalo na extrémné těžkém terenu řeky Alumine v Argentině. Češi dokázali dominovat i přes to, že řeky v České republice nanabízí ideální treninkové podmínky.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud