16. září 2008 • 20:51

Rychlostní kanoisty povede Doktor

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty 1996 Martin Doktor se stane novým reprezentační trenérem rychlostních kanoistů. Nabídku dostal už loni, ale vážně se jí začínal zabývat až letos v létě.



To když se nedostal na olympijské hry do Pekingu. Vést reprezentační tým by měl až do olympijských her v Londýně 2012. Znamená to, že Doktorova kariéra závodníka definitivně letos na podzim skončí.

"Oslovený jsem byl už loni, jestli bych měl zájem. Začal jsem ho mít až poté, co jsme nepostoupili na olympiádu. Už teď mám hodně práce, ale moje funkční období začne letošní podzimní přípravou na novou sezonu," řekl v rozhovoru pro ČTK Doktor.

"Že je to konec kariéry, to je zřejmě jasné," doplnil.

O funkci reprezentačního kouče usiloval v roce 2004 i Doktorův otec Josef, který bojoval s vedením svazu dlouhé roky o co nejlepší podmínky pro svého syna.

Tehdy se ale rovněž se šéfy české rychlostní kanoistiky nedohodl, třebaže chtěl vést reprezentaci společně se svým synem. Aktuálně šéfují týmu kajakářů Vratislav Odvárko, sestavě kanoistů Waldemar Fibiger a ženám Petr Lněnička.

Doktor má pozvednout českou rychlostní kanoistiku. Zatímco v Sydney bylo deset reprezentantů, na olympijských hrách v Aténách startovali pouze Martin Doktor a na divokou kartu ještě Michala Strnadová, jejíž hlavní disciplínou je však sjezd na divoké vodě.

Strnadová, už ale jako Mrůzková, byly společně s Janou Blahovou jedinými reprezentantkami v Pekingu, kde se probojovaly do finále. Doktor se na své čtvrté olympijské hry nepodíval.

Články odjinud


Články odjinud