3. května 2009 • 15:57

Hilgertová si vybojovala místo v repre

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová si po velkém boji zajistila místo v české reprezentaci vodních slalomářů. V posledním dnešním čtvrtém závodu na Trnávce jí k tomu stačilo třetí místo.



Třetím místem se Štěpánková dostala mezi trojici, která má v letošní sezoně právo startovat ve Světovém poháru a na zářijovém mistrovství světa ve španělském Seu.

Právě kvůli šampionátu, kde získala v roce 1999 první zlato z MS, se jednačtyřicetiletá kajakářka rozhodla pokračovat v kariéře."Hodně jsem se trápila, cítila jsem, že to nejde, že na tom nejsem moc dobře," řekla s úlevou v cíli Hilgertová, která se do týmu nominovala z posledního třetího místa.

Reálně jí hrozilo vyřazení, což se jí nikdy od roku 1988, kdy se do týmu dostala poprvé, ještě nestalo. "Letos to bodově asi bylo nejdramatičtější," připustila. Roli týmové jedničky převzala Irena Pavelková.

"Tak si nepřipadám, ale daří se mi, mám dobrý pocit," řekla čtyřiatřicetiletá závodnice.Každá kategorie měla v nominaci svého suveréna. Tři vítězství ze čtyř závodů a tudíž plný bodový zisk si připsali kanoista Stanislav Ježek, deblisté Jaroslav Volf a Ondřej Štěpánek a kajakáři Pavelková a Vavřinec Hradílek.

Do týmu se dostali na poslední chvíli i bronzoví olympionici ze Sydney Marek Jiras a Tomáš Máder, kterým rovněž hrozilo vyřazení. "Kde jsme začali, tak tam také skončíme," shodli se, že MS v Seu bude jejich posledním velkým závodem v poslední sezoně.

Ve Španělsku v roce 1999 vyhráli mistrovství světa.Volf se Štěpánkem jen jednou ze čtyř nominačních závodů skončili druzí a letos jezdí zatím ve velké pohodě. "Je začátek sezony, aby se to nakonec nezadrhlo," varovali stříbrní olympijští medailisté z Pekingu.

"Přitom dneska jsem se s tím ve finále prali," řekl Volf.Štěstí měl kanoista Jan Mašek, který v posledním závodu dostal penalizaci 50 sekund za neprojetí branky a přesto se do týmu dostal díky stejné chybě jediného soka v boji o třetí místo v reprezentaci Vítězslava Gebase.

Ještě dramatičtější boj byl o třetí místo mezi deblkanoisty, místo si nakonec se stejným bodovým ziskem s celkově čtvrtou lodí (Koplík, Vrzáň) vyjeli Jaroslav Pospíšil a David Mrůzek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud