8. září 2010 • 14:53

Volf se Štěpánkem končí na MS v kvalifikaci

Autor: čtk, ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamáním skončilo pro české deblkanoisty Jaroslava Volfa a Ondřeje Štěpánka mistrovství světa ve vodním slalomu ve slovinském Tacenu. Stříbrní medailisté z letošního evropského šampionátu a jedni z favoritů na cenný kov vypadli v kvalifikaci, neboť v první jízdě minuli branku a v druhém pokusu obsadili nepostupové 28. místo.



Naopak sebevědomí si druhým místem posílila dvojnásobná olympijská vítězka Štěpánka Hilgertová, do semifinále postoupili i dva kanoisté - dvanáctý Stanislav Ježek a čtrnáctý Jan Mašek.

Velkou smůlu měl Michal Jáně, který obsadil 31. místo, první nepostupové, ve stejném čase jak třicátý kanoista. V neprospěch českého závodníka rozhodla první kvalifikační jízda.

Volf se Štěpánkem v první jízdě jeli příliš opatrně a vymstilo se jim to, protože neprojeli branku. V druhém pokusu pak byli na trati o více než devět sekund pomalejší než v prvním kvalifikačním závodu, protože chtěli jednu z kombinací přesazených povodných branek jet napřímo, ale nezvládli to a museli se vracet. Na postup jim chybělo propastných 5,9 sekundy.

Volfovi se Štěpánkem nebylo po kvalifikaci vůbec do řeči, jen kroutili nevěřícně hlavou. "Aspoň máme po sezoně," utrousil Volf.

Do semifinále se nedostali ani Lukáš Přinda a Jan Havlíček, kteří na 23. místě měli na postupovou dvacítku manko více než dvou a půl sekundy. V semifinále tak v disciplíně, která bývala chloubou českého vodního slalomu, pojedou jen dnes třináctí Tomáš Koplík a Jakub Vrzáň.

České kajakářky jsou na tom po kvalifikaci lépe. Dvaačtyřicetiletá Hilgertová předvedla v druhé jízdě druhý nejrychlejší čas a nestačila pouze na Španělku Maialen Chourrautovou, jíž se druhý pokus nebývale vydařil. I první jízda by Hilgertové bohatě stačila na postup ze sedmého místa.

Dařilo se také Marii Řihoškové, která obsadila čtvrté místo. Postoupila i čtyřiadvacátá Irena Pavelková. Na tvářích českých kajakářek tak byly vidět úsměvy. "Nerada vyhrávám kvalifikaci, takže druhé místo je super," prohlásila Hilgertová.

"Zajela jsem dobře už první jízdu, po které jsem věděla, že je to dobré. Do druhé jízdy jsem šla už naprosto uvolněná a bez nervů, proto taky jsem se ještě zlepšila," řekla v cíli Hilgertová.

Nyní se kajakářky soustředí na páteční závody hlídek. "Teď na semifinále vůbec nemyslím, důležité jsou pro nás hlídky, kde bychom chtěly dobrý výsledek," uvedla Hilgertová. Řihošková přitakala. "V poslední době se nám s holkama v hlídkách moc nedaří. V tomto roce jsme se tomu trochu víc věnovaly a chceme v pátek získat medaili. Pokud by to bylo vítězství, tak by to bylo naprosto skvělé," pravila.

Do semifinále prošly i obě české kanoistky - devátá Kateřina Hošková a osmnáctá Anna Kašparová.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud