8. září 2013 • 18:14

Drama a postup! Volejbalistky udolaly Bulharky a jsou v play off

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky zvítězily ve svém třetím utkání na mistrovství Evropy nad Bulharskem 3:2 a zajistily si účast v play off. Tým italského trenéra Carla Parisiho v přímém souboji o postup dvakrát prohrával, nakonec ale za 134 minut po setech 14:25, 25:20, 29:31, 25:19 a 15:11 ukončil sérii nezdarů ve vzájemných zápasech v kvalifikaci o postup na ME a v Grand Prix. Předchozí tři duely Češky prohrály shodně 2:3.



Zápas rozhodl až závěrečný tiebreak, do kterého vstoupily lépe Bulharky a získaly vedení 5:1. Český tým to však nezlomilo. Trpělivou hrou otočil výsledek a za stavu 13:11 vyšel kouči Parisimu tah se zařazením střídající Hodanové na podání. Přímým bodem ze servisu získala výhodu tří mečbolů a hned první české volejbalistky proměnily.

Zejména v úvodu zápasu se ale na českých hráčkách negativně projevovala jeho důležitost. Hrály zakřiknutě, v útoku jim chyběl důraz, bloky byly děravé a prohrávaly 2:10.

Volejbalistky bojovaly s vlastními chybami, postrádaly přesnou rozehrávku a v útoku se prosazovala pouze Havlíčková. Teprve v závěru setu se k ní přidala Vanžurová, víc než 14 bodů ale tým nezískal.

Ani ve druhém setu nebyly Češky bezchybné, ale hru výrazně zlepšily. Začala účinkovat obrana na síti a nahrávačka Vincourová obohatila pestrost útočných akcí a zlepšila spolupráci se smečařkami. V koncovce druhé sady české hráčky dominovaly.

Nejdramatičtější bitvu nabídla třetí sada. V útoku byla stále hlavní tahounkou Havlíčková s Vanžurovou, fungovala i obrana, ale vyrovnanou koncovku rozhodly se štěstím Bulharky.

Český tým ale jako kdyby to nakoplo. Hráčky zabojovaly a v další sadě diktovaly tempo. Naopak krize potkala jejich protivnice, které ztratily herní jistotu. Zakončení se začalo dařit i Kossányiové, v poli vychytala řadu míčů Jášová.

Mistrovství Evropy ve volejbalu žen v Německu a Švýcarsku:

Skupina D (Schwerin): ČR - Bulharsko 3:2 (-14, 20, -29, 19, 11)
Rozhodčí: Di Giacomo (Bel.), Zulfugarov (Ázer.). Čas: 134 min. Diváci: 1319. Sestava a body ČR: Vanžurová 21, Pastulová 10, Havlíčková 33, Kossányiová 11, Monzoniová 11, Vincourová 3, libero Jášová 1 - Mlejnková, Smutná, Plchotová, Hodanová 1, Dostálová. Trenér: Parisi.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud