26. září 2015 • 16:30

Volejbalistky na úvod mistrovství Evropy porazily Rumunsko 3:0

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

České volejbalistky bezpečně zvládly úvodní zápas mistrovství Evropy proti Rumunsku a po výhře 3:0 mají takřka jistý postup ze základní skupiny do play off. Své první vystoupení v Eindhovenu proměnily ve vítězství 25:13, 25:18 a 25:15.



Ze čtyř týmů ve skupině postoupí tři, takže pokud chtějí české hráčky minimálně zopakovat předloňské osmifinále, potřebovaly Rumunky porazit. Od začátku šly sebevědomě za svým cílem, hrály bez chyb, ofenzivu podpořily dobrým příjmem a první set jasně ovládly.

Po změně stran byl průběh druhé sady po dvě třetiny vyrovnaný, ale tým kolem univerzálky Havlíčkové a smečařky Havelkové si neustále držel mírný náskok a v koncovce svou převahu přenesl v zisk druhého setu. Závěrečnou pasáž měly Češky opět plně ve své moci, Rumunky šanci nedostaly.

Havelková, nová opora polského celku Chemik Police, táhla družstvo s 27 body. Dobře své úvodní vystoupení na šampionátu v Eindhovenu zvládly i ostatní reprezentantky, v dalších dvou dnech je však čeká ostřejší test: v neděli mistryně Evropy z roku 2011 Srbky a v pondělí obhájkyně stříbra Němky.

Vítěz skupiny postoupí přímo do čtvrtfinále, další dva týmy budou hrát osmifinále.

Mistrovství Evropy volejbalistek v Nizozemsku a Belgii:

Skupina D (Eindhoven):

ČR - Rumunsko 3:0 (13, 18, 15)
Rozhodčí: Gril (Slovin.), Dobrev (Bulh.). Čas: 73 min. Diváci: 440.
Sestava a body ČR: Havelková 27, Trnková 5, Havlíčková 14, Mlejnková 8, Sajdová 6, Smutná 1, libero Kovářová - Hodanová 1, Toufarová 1, libero Dostálová. Trenér: Parisi.
Nejvíce bodů Rumunska: Salaoruová 11, Bacsisová 7.

18:00 Srbsko - Německo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud