21. května 2017 • 14:20

Největší společný úspěch! Hermannová se Slukovou vybojovaly v Riu bronz

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková vybojovaly na čtyřhvězdičkovém turnaji Světového okruhu v Riu de Janeiro bronz. Loňské vicemistryně Evropy porazily v duelu o třetí místo domácí pár Barbara, Fernanda 2:0 na sety.



"Bombaaaaaaa," radovaly se Nausch Sluková s Hermannovou. "Porazily jsme světový top tým se spoustou zkušeností. Ony letos vyhrály v Sia-menu a loni v Riu brala Barbara stříbro. Vítězství je to hodně cenné, obzvlášť na jejich domácí půdě. Je super odstartovat sezonu medailí, moc si jí vážíme," uvedly pro ČTK.

Největší úspěch dosavadní společné kariéry na akci této úrovně Světového okruhu vybojovaly v Brazílii za necelou hodinu. Turnajové sedmičky získaly v dějišti loňských olympijských her úvodní sadu po výhře 23:21, ve druhé pak přehrály pátý nasazený pár 21:18. "Hra o třetí místo je vždy hodně o hlavě, člověk se musí rychle oklepat z porážky v semifinále, protože o třetí místo je to všechno, nebo nic," uvedly beachvolejbalistky.

Před zápasem vstávaly ráno v půl šesté kvůli živému přenosu brazilské televize. "Což je čtvrtý den turnaje náročné, takže to chtělo extra dávku energie," uvedly Hermannová a Nausch Sluková a dodaly: "Byly jsme spíš outsiderkami, nemusely jsme hrát svázané a docela nám fungovala nová taktika, na které jsme se Simonem (trenérem Nauschem) pracovali."

Dosud největším úspěchem Hermannové s Nausch Slukovou, které spolu hrají od srpna 2015, byla na Světovém okruhu výhra v Antalyi, kde se hrál turnaj nižší kategorie Open.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu v Riu de Janeiro:
Ženy:
O 3. místo: Hermannová, Nausch Sluková (7-ČR) - Barbara, Fernanda (5-Braz.) 2:0 (21, 18).

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud